Felhívás!

Háborgó oltyán orvos

Napokon, heteken át írt gyalázkodó, vádaskodó bejegyzéseket a Facebook közösségi oldalra Alexandru Cezar Andritoiu, a krajovai Dr.Stefan Odobleja Katonai Klinikai Kórház főorvosa.

A vulgáris, indulatos szavakkal ékesített beírások zömét később törölte, ám az olvasók és újságírók  több részletet is megörökítettek. Az orvos a sajtót és a kormányt, valamint az egészségügyi minisztérium vezetőit is támadja, hibáztatja a koronavírus-járvány ürügyén. Azt kéri a médiától és a hatóságoktól, állítsák le a járvány áldozataiként említett halálos esetek hírözöneit, mert Romániában nem csak a Covid-19 öl, hanem a közúti balesetek, a kórházi baktériumok, a rózsahimlő, az influenza és a rák is, a káros anyagokkal teli élelmiszerek miatt. “Egymillió C típusú májgyulladásos betegünk van!” – írja Andritoiu, és emlékeztet, hogy két évvel ezelőtt fertőzött kutak ivóvize miatt haltak meg gyermekek, eközben a hatóságok talajgázban keresték az okokat.

Az adevarul.ro által idézett egyik bejegyzésében a katonaorvos személyesen támadja a járvány ügyében gyakran nyilatkozó Adrian Streinu-Cercel orvosprofesszort, akiről jelképesen azt állítja, a rangfokozatai kilátszanak az orvosi köpeny alól. “Hová akartok kilyukadni ezzel a tömeghisztériával? Álljatok le! Álljatok le addig, míg meg nem állít egy kiéhezett és kétségbeesett nyáj, amely elsöpörhet titeket anélkül, hogy tudnátok, hogy van a térképen Târgoviste város (a Ceausescu házaspár kivégzési helyszínére céloz). Álljatok le! A román nép nem ezt érdemli!”, írja egyik bejegyzésében Andritoiu, aki általában “Könnyű járványt!” szavakkal szokott búcsúzni olvasóitól.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.