Felhívás!

Gheorghiţă: jó a járványhelyzet Romániában

Gheorghiţă: jó a járványhelyzet Romániában Románia

Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány koordinátora úgy nyilatkozott kedden, hogy Romániában nagyon jó irányt vett a járványhelyzet, és ebben a különböző korosztályok immunizálása is nagy szerepet játszik.

Gheorghiţă a Victoria-palotában mondta ezt, ahol kedden a gyerekek oltásának fontosságáról zajlott megbeszélés Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter, Florin Cîţu miniszterelnök, valamint az UNICEF, a Tanulók Országos Tanácsa és a Szülői Egyesületek Országos Szövetségének képviselőinek részvételével.

Valeriu Gheorghiţă kifejtette, a fiatalok átoltottságának növekedésével lehetővé válik a vírusterjedés megakadályozása. Románia azért áll jól – európai szinten is – járványügyi szempontból, mert a román hatóságok oltási stratégiája lehetővé tette a különböző korosztályok immunizálását.

“Még akkor is, ha most csökkenőben van azok száma, akik az első dózist kapják, meggyőződésem, hogy a következő időszakban, a szabadságolások láza után az emberek meg fogják érteni az oltás fontosságát és előnyeit” – mondta a katonaorvos.

Arról is beszámolt, hogy a legalább egy dózissal immunizált 12-19 évesek száma már meghaladta a 140.000-et. Az első dózissal való beoltottság már 50%-os védettséget biztosít, és a fertőzés továbbadásának veszélyét is 50%-kal csökkenti. Ez már csak azért is fontos, mert Romániában a veszélyeztetett kategória átoltottsága nem magas, mindössze 35%-os, a velük egy háztartásban élő fiatalok beoltottsága révén azonban az idősek is nagyobb biztonságban lehetnek – magyarázta Valeriu Gheorghiţă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 23., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Azaz leforditom az utolso reszet:
  Mivel az idosek, veszelyeztetettek, csupan 35% oltatta be magat, ezert oltassuk be a fiatal korosztalyt, egy olyan vedooltassal, amelyrol nem tudjuk a hosszu tavu mellekhatasait.

  Bizonyos szinten, egyet ertek az oltassal, azon szemelyek kereteben, melyek a veszelyeztetett kategoriakban vannak, azert, hogy ne legyek leterhelve a korhazak (annak ellenere, hogy biztos erre is lehetne megoldast talani), de az eg szerelmere miert kell beoltatni azt a korosztalyt melyre nem kimondottan veszelyes ez az atkozott virus !!!???

  Tud valaki nekem erre egy logikus valaszt adni?

  • User
   Dátum: 2021. június 23., 11:55
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Azért, hogy a sok elbolondított idős ne kapja el tőlük. Rendes válasz pedig az, hogy ha meg akarunk szabadulni TELJESEN tőle, akkor a lakosság nagy részét oltani kell, azt is aki amúgy nem lesz komolyabban beteg tőle. Mondjuk várjuk ki a végét, mert az indiai változat úgy tűnik a fiatalokat se nagyon kíméli.