Felhívás!

Gheorghiță: a lakosság több mint fele át fog esni az omikron variáns okozta betegségen

Gheorghiță: a lakosság több mint fele át fog esni az omikron variáns okozta betegségen Románia

Valeriu Gheorghiță katonaorvos, az oltási kampány koordinátora szerint az omikron-variáns agresszív terjedése a miatt az elkövetkező időszakban a világ lakosságának több mint fele át fog esni a betegségen.

“Egyre több szó esik arról, hogy a mostani hullám után, elérkezhet a poszt-pandémiás időszak. El fogunk jutni egy endémiás fázisba.

Ez nagyon valószínű, mert ebben az időszakban valószínűleg a világ népességének több mint fele átesik a fertőzésen, és azzal a ténnyel együtt, hogy a világ népességének több mint 60%-a kapott legalább egy adag oltást, nagyon valószínű, hogy elérkezünk a járvány utáni szakaszba, az endémiás időszakba, ahol az egyéni viselkedés fog nagyon sokat számítani.

Úgy gondolom, hogy a legtöbb korlátozást fel fogják oldani, és ettől kezdve mindenkinek nagyobb felelősséget kell vállalnia a saját egészségéért, illetve azok egészségéért, akikkel találkozik, szüleiért, nagyszüleiért. Itt az ideje megérteni, hogy csak mi tudjuk megváltoztatni a fertőzés lefolyását a jövőre nézve” – mondta Valeriu Gheorghiță.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.