Felhívás!

FRISSÍTVE: Kórházba utalták az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát

FRISSÍTVE: Kórházba utalták az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát Románia

Beutalják a bukaresti Szent Mária kórházba kivizsgálásra Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van – nyilatkozták a nyomozáshoz közel álló források.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának hétfői közleménye arról tájékoztat, hogy a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta “az egyik fogva tartott személy” kórházba szállítását, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön.

Az Antena 3 televízió vasárnap este közzétette az igénylést, amelyben Sorina Pintea a kórházba szállítását kérte, egészségi állapotának rosszabbodására hivatkozva. Kérelmében azt is megjegyzi, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis – interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll.

Az igénylésből az is kiderül, hogy vasárnap mentőt hívtak hozzá, kapott glükózt intravénásan, ketoprofent és egy fájdalomcsillapítót, illetve EKG-vizsgálatot is végeztek, az illetékesek azonban nem találták indokoltnak a kórházba szállítását.

Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják.

FRISSÍTÉS: Visszavitték a rendőrségi fogdába Pinteát

Kórházi kivizsgálás után visszavitték a rendőrségi fogdába Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának közleménye szerint a volt minisztert kórházba szállították, ahol szakorvosi ellátásban részesült, majd visszavitték a fogdába.

Sorina Pintea egészségi állapotának rosszabbodására hivatkozva kérelmezte kórházba szállítását. Igénylésében megjegyezte, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis – interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások