Felhívás!

Fejhullásra felkészülni

Fejhullásra felkészülni Románia

Várható volt, hogy a vörös báró, Liviu Dragnea nem nyeli le simán, hogy néhány zelegor a PSD-n belül ellene merészel fordulni. Bár a párton belüli demokráciáról szépeket beszélt, októberben fejek fognak hullani. Úgy nevezik: kormányátalakítás.

Az októberben esedékes népszavazás után takarítás lesz a kormányban, a PSD vezére kormány­átalakítás címen vélhetően jó pár ellenségétől megszabadul. Dragnea szerint a menesztendő tárcavezetők sorsáról az Országos Végrehajtó Bizottság dönt, de már közbeszéd tárgyát képezi néhány név. „Véletlenül” olyanok is szerepelnek közöttük, akik nemtetszésüket fejezték ki a teleormani kiskirállyal szemben.
Az élükön Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes áll, aki Firea asszonysággal közösen a puccsszervezők sorait erősítette. Vélhetően mennie kell Tudorel Toader igazságügyi miniszternek, Dănuț Andrușca gazdasági tárcavezetőnek, a szállításért felelő Lucian Şovának, Ioana Brannak, aki az ifjúságot és a sportot képviseli a kormányban, Radu Opreának, az üzleti szférát és a kereskedelmet felügyelő miniszternek. Menesztenék ugyanakkor Valentin Popa tanügyminisztert, és kiáll a rúdja Natalia Intonterónak, a határokon túli románokat képviselő tárcavezetőnek is.
George Ivaşcu művelődésügyi miniszter szerint elsősorban a miniszterelnök kellene eldöntse, ki megy vagy marad. Erre mi is kíváncsiak leszünk…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.