Felhívás!

Eredménytelenül zárult a kormánykoalíció vezetőinek válságtanácskozása

Eredménytelenül zárult a kormánykoalíció vezetőinek válságtanácskozása Románia

A kormánykoalícióban folytatott hétfői megbeszélésen mindegyik párt ismertette saját álláspontját, azaz a PNL kifejezte támogatását Florin Cîţu iránt, az USR PLUS pedig a miniszterelnöknek megszavazott bizalom megvonását szorgalmazta – közölte az egyeztetést követően Dan Barna, az USR PLUS társelnöke. A tárgyalás kedden 16 órakor folytatódik.

“Többórás megbeszélés volt, amelyen minden partner ismertette álláspontját és érveit, a PNL azt, hogy miért támogatja Florin Cîţut, mi azt, hogy miért akarjuk megvonni tőle a bizalmat. Elemeztük azokat a hipotéziseket és forgatókönyveket, amelyek alapján a lehető leghamarabb meg tudunk hozni valamilyen döntést. Holnap 16 órakor folytatjuk” – mondta Dan Barna a parlamentben.

Kelemen: továbbra is támogatjuk ezt a koalíciót

Az RMDSZ továbbra is támogatja a jelenlegi koalíciót, nem szabad engedni, hogy még ennél is mélyebb konfliktus alakuljon ki – jelentette ki Kelemen Hunor a koalíciós pártok vezetőinek hétfő esti ülését követően.

A szövetségi elnök “rendkívül építő jellegűnek” nevezte a megbeszélést, ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy a koalíciós tárgyalások második, keddi fordulójában mindenki számára elfogadható megoldást találnak.

“Négy hónap után nem engedhetünk meg magunknak egy nagyobb feszültséget, nagyobb konfliktust, egy politikai válságot és meggyőződésem, hogy ez nem is fog bekövetkezni” – fogalmazott.

Cîţu: ez a koalíció a legjobb megoldás Románia számára

Ez a koalíció a legjobb megoldás Románia számára – jelentette ki a koalíciós pártok vezetőinek hétfő esti ülését követően a miniszterelnök.

Florin Cîţu a Digi24 műsorában azt mondta, hogy továbbra is várják a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja alkotta USR-PLUS Szövetség javaslatát az egészségügyi miniszteri tisztségre, és reméli, hogy ez a nevesítés mielőbb megtörténik.

“A járvány elleni küzdelem élén az egészségügyi minisztérium áll, és szükség van valakire, aki állandóan ezzel foglalkozik” – hangsúlyozta a kormányfő.

Amikor egyes miniszterek támadásai felől kérdezték, Cîţu azt mondta: a tárcavezetőket “nem nyilatkozataik, hanem tetteik alapján fogják értékelni”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.