Felhívás!

Elkészült az új koronavírussal kapcsolatos útmutató a krónikus betegek számára

Elkészült az új koronavírussal kapcsolatos útmutató a krónikus betegek számára Románia

A krónikus betegek szervezeteinek országos szövetsége (COPAC) és a Román Epidemiológiai Társaság megjelentette a krónikus betegeknek szóló útmutatót, amelyben javaslatokat fogalmaznak meg az új koronavírussal való megfertőződés elkerülésére.

Az útmutatót dr. Doina Azoicăi, a Román Epidemiológiai Társaság elnöke állította össze, derül ki a hétfői közleményből.

“A krónikus betegeknek van szükségük a legnagyobb védelemre és a legbiztosabb forrásokból származó információkra ebben az időszakban, hogy pontosan tudják, mit szabad és mit nem szabad tenniük. A szakembereknek és a páciensek érdekeit védő szervezeteknek együtt kell működniük, hogy a legpontosabb információkat juttassák el a pácienseknek” – idézi a közlemény a Román Epidemiológiai Társaság elnökét.

Az útmutató egyszerűen megfogalmazott és hasznos információkat és ajánlásokat tartalmaz, mutatott rá Doina Azoicăi.

“Minél szorosabbra akarjuk fűzni az együttműködést az általunk képviselt páciensekkel, segíteni akarjuk őket, hogy minél könnyebben átvészeljék ezt a nehéz időszakot. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki, akinek szüksége van segítségre a kezelésével kapcsolatban, írhat nekünk és mi megpróbálunk megoldást találni számukra” – írta Radu Gănescu, a COPAC elnöke.

Az útmutatót a http://www.copac.ro/recomandari-de-protectie-pentru-pacientii-cronici-in-contextul-pandemiei-cu-virusul-sars-cov-2/ oldalon lehet böngészni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.