Felhívás!

Repülő helyett vitorláshajón keltek át az Atlanti-óceánon holland diákok

Repülő helyett vitorláshajón keltek át az Atlanti-óceánon holland diákok Külföld

Kétárbocos szkúnerükön érkeztek haza Hollandiába vasárnap azok a holland középiskolások, akik a koronavírus-járvány miatt nem tudtak repülőgéppel hazatérni Karib-tengeri tanulmányútjukról.

A 14-17 éves diákok egy több hetes vitorláskurzuson vettek rész Wylde Swan nevű hajójukon, amikor március közepén kiderült, hogy nem tudnak repülővel Kubából visszatérni Európába.

Az út szervezői, köztük 12 tapasztalt tengerész és három pedagógus, úgy döntöttek, hogy átszelik hajón az Atlanti-óceánt, a hétezer kilométeres utat öt hét alatt tették meg.

„Meg kell tanulni alkalmazkodni, mivel nem volt igazán választásunk. Az első gondolatom az volt, hogyan csinálom ezt végig a nálam lévő ruhában, és van-e elég élelmiszer a hajón” – mondta az érkezésük után tartott videosajtótájékoztatón Anna Maartje, az egyik diák.

Santa Lucia szigetén töltötték fel készleteiket, ahol ruházatot is be kellett szerezniük az Atlanti-óceáni átszeléséhez. Először az Azori-szigeteken kötöttek ki, de hajójukat nem hagyhatták el.

A járvány feltartóztatását célzó hollandiai korlátozó intézkedések miatt a diákok vasárnap egyenként hagyhatták el a hajót, szüleik a kikötőben vártak, hogy hazavigyék őket.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 3., 23:06
    ÉRTÉKELÉS: 0

    szép halyó ,de a titánik mékszebb és nyert okszár díjat is 9-et ,mer ralyta utazott dikáprió is ,Leonárdó vincsi unokálya ,de én nem hiszem hogy mekhalt a jékhegybe ,mert láttam azutánis filmbe, hogy szórta a dollárt az efbiálynak, hogy szégyejjék magukot tőlle.
    egyszer én is felüök a halyóra mert repülőg bé vannak tiltva csag féleg hoty fogom hányni a tengeri betekséktől ,de azis jopp minta korona virus me appa nem lehet halni tüdögyulladásba mint a virusba ahol milanóba is mint mekhaltag az oregek oyan fullasztó votl a zokszigén. Petig voltt nekik masc az arcikon csak mekölte a virus me lefoltak tyengulva.