Felhívás!

Eljárás indult a férfi ellen, aki elhallgatta a hatóságok elől, hogy Izraelben járt

Eljárás indult a férfi ellen, aki elhallgatta a hatóságok elől, hogy Izraelben járt Románia

Eljárás indult az ellen a koronavírussal diagnosztizált, 60 éves férfi ellen, aki elhallgatta a hatóságok elől, hogy Izraelben járt – közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatásban idéznek a büntető törvénykönyvből, amely szerint 6 hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntethető az, aki elmulasztja betartani a fertőző betegségek megelőzésére vagy leküzdésére irányuló intézkedéseket, ezáltal a betegség elterjedését idézve elő. Ha a bűntettet gondatlanságból követik el, a büntetés hat hónapig terjedő szabadságvesztés vagy pénzbüntetés – teszik hozzá.

Az említett férfi Izraelben járt, majd Romániába való hazatérése után tüdőgyulladásos tünetekkel utalták kórházba. Az illető azt hazudta a hatóságoknak, hogy nem utazott veszélyes területeken. Utólag, miután bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőzött, beismerte, hogy Izraelben járt, addigra azonban legalább hat másik személyt fertőzött meg a vírussal, többek között a Dimitrie Gerota kórház egyik orvosát is.

Bukaresti lapértesülések szerint a férfi a belügyminisztérium tartalékállományba helyezett tisztje, korábban a bukaresti rendőrségnél dolgozott.

A járványügyi ankét nyomán kiderült, hogy a jelenleg a Bukarest 4. kerületéhez tartozó közterület-felügyeletnél dolgozó férfi március 2-án márciuskákat osztogatott, és több mint 120 személlyel került kapcsolatba.

Az ügyben a bukaresti második kerületi ügyészség folytatja a nyomozást.

(Agerpres/știripesurse.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások