Felhívás!

Elérhetővé vált a platform, amelyen jelentkezni lehet a koronavírus elleni oltásra

Elérhetővé vált a platform, amelyen jelentkezni lehet a koronavírus elleni oltásra Románia

Üzembe helyezték a COVID-19 elleni oltásra jelentkezők elektronikus platformját – közölte az oltási kampányt koordináló országos bizottság az Agerpres hírügynökséggel.

A magukat beoltatni óhajtó személyek itt iratkozhatnak fel: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

Az országos immunizációs stratégia értelmében hétfőtől az első szakaszban oltásra jogosult személyek iratkozhatnak fel, vagyis az egészségügyi alkalmazottak és a szociális gondozók.

Ezt követően a második szakaszban oltásra jogosultak is jelentkezhetnek, vagyis a veszélyeztetett személyek, illetve azok, akik kulcsfontosságú ágazatokban dolgoznak.

A harmadik szakaszban a lakosság minden további tagja jelentkezhet oltásra.

A feliratkozás megkönnyíti és gördülékenyebbé teszi az immunizáció lebonyolítását – nyomatékosítja a közlemény.

A feliratkozás lépései a következők: a https://programare.vaccinare-covid.gov.ro felületen létrehozunk egy saját fiókot az azonosítási adatok és telefonszám alapján. A fiók révén jut tudomásunkra az oltási központ, ahol be fognak oltani, és az első, valamint a második beoltás dátuma. A beütemezéskor a platform létrehoz egy dokumentumot, amely alapján a kijelölt időben jelentkezni lehet az oltási központban.

Az oltási központ szűrővizsgálati részlegén érvényesítik majd az előjegyzést a dokumentumon lévő QR-kód beolvasása vagy a személyazonossági igazolvány alapján.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.