Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy román férfi vezette, embercsempészettel foglalkozó nemzetközi bűnbandát számoltak fel

Egy román férfi vezette, embercsempészettel foglalkozó nemzetközi bűnbandát számoltak fel Románia

Egy 28 éves román állampolgárságú férfi vezette, embercsempészettel foglalkozó nemzetközi bűnbandát számoltak fel az osztrák és a román hatóságok – közölte pénteken a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség.

Hirdetés
Hirdetés

A tájékoztatás értelmében a bűnbandának több mint 250 tagja volt Szerbiából, Ukrajnából, Észtországból, Litvániából, Törökországból, Romániából és más országokból. A bűnszervezet tagjai kevesebb mint másfél év alatt több mint 36 ezer illegális bevándorlót juttattak át Magyarországról Ausztriába.

A gyanú szerint több mint 150 millió euróra tettek szert így, egy személy átjuttatásáért több mint 4 ezer eurót kértek.

A bűnbanda egyik máramarosszigeti tagjánál végzett házkutatás alkalmával 27 járművet találtak, vélhetően ezekkel szállították a migránsokat Magyarország, illetve Ausztria területén.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűnszervezetet egy 28 éves román állampolgár vezette. A büntetett előéletű férfi három országban, Romániában, Magyarországon és Ausztriában is nemzetközi körözés alatt állt.

A banda több mint 250 tagja közül 90-et Ausztriában fogtak el, romániai vezetőjüket a Kolozs megyei Szászfenesen vették őrizetbe. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások