Felhívás!

FRISSÍTVE: Nem találja a rendőrség a Colectiv-perben börtönbüntetésre ítélt egyik katonai tűzoltót

FRISSÍTVE: Nem találja a rendőrség a Colectiv-perben börtönbüntetésre ítélt egyik katonai tűzoltót Külföld

Nem találja a rendőrség a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség egyik alkalmazottját, akit csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Colectiv-perben. Antonina Radu ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

A fővárosi rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a Colectiv-perben jogerősen szabadságvesztésre ítélt vádlottak közül négyet börtönbe zártak, miután egyikük önként jelentkezett a rendőrségen, három személyt pedig otthonukból kísértek be a büntetés-végrehajtási intézetbe. Antonina Radut nem találták a lakhelyén a rendőrök, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 64 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek perében csütörtökön hirdetett ítéletet a fővárosi ítélőtábla.

A tragédia idején Bukarest negyedik kerületének polgármesteri tisztségét betöltő Cristian Popescu-Piedonét négy év, a Colectiv klub három tulajdonosát 6 év, illetve 11 év és 8 hónap közötti, a katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottját, George Mateit és Antonina Radut pedig egyenként 8 év és 8 hónap börtönbüntetéssel sújtották. 

FRISSÍTÉS: Moldovában találták meg Antonia Radut

A Moldovai Köztársaságban találták meg Antonina Radut, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség egyik alkalmazottját, akit csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Colectiv-perben.

A Román Rendőrség közölte, hogy a 43 éves nőt a két ország rendőrségének együttműködése eredményeként megtalálták a Moldovai Köztársaságban, és elindították a kiadatási eljárást.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.