Hirdetés
Hirdetés

Egy klinikát bezártak, háromnak felfüggesztették a tevékenységét az álorvos esete óta

Egy klinikát bezártak, háromnak felfüggesztették a tevékenységét az álorvos esete óta Románia

A Matteo Politi/Matthew nevű álorvos ügyének kirobbanása óta a bukaresti közegészségügyi igazgatóság ellenőrzéseket végzett, amelyek eredményeként egy klinikát bezáratott, háromnak felfüggesztette a működési engedélyét és 72.200 lej értékben rótt ki bírságot – közölte a sajtóval hétfőn az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztat, hogy a fővárosi közegészségügyi igazgatóság 10 magánklinikát ellenőrzött le Bukarestben, miután nyilvánosságra került, hogy a Matteo Politi/Matthew nevű, magát orvosnak kiadó személy tevékenykedett ezekben az egészségügyi intézményekben. A nem végleges adatok szerint az illetékes hatóság elrendelte az egyik klinika bezárását, 3 másik klinika tevékenységének felfüggesztését, és bírságokat is kirótt, összesen 72.200 lej értékben.

Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi felügyelők több szabályellenességre bukkantak: például volt olyan, klinikaként feltüntetett létesítmény, ahol nem zajlott orvosi tevékenység, egy másikat pedig gyógyszerek forgalmazására használtak. Több esetben a klinika címen feltüntetett helyiségben a minimális körülmények sem voltak adottak az esztétikai műtétek lebonyolítására. A megbírságolt intézmények anélkül foglalkoztatták Matteo Politit, hogy leellenőrizték volna az általa bemutatott orvosi oklevelek hitelességét, illetve szabályzatellenesen tárolták a veszélyes hulladékokat, lejárt határidejű gyógyszereket vagy orvosi segédanyagokat használtak. Több klinika felszereléséből hiányzott a személyzet tisztálkodásához és az eszközök sterilizálásához használatos, kötelezően előírt fertőtlenítőszer, nem végeztek semmiféle nyilvántartást vagy kimutatást a takarításokról, nincsenek bizonyítékok a kötelező fertőtlenítések elvégzéséről, és megfelelő személyzet sem volt az ilyen jellegű munkákra.

Az a klinika, amelyet most bezártak, olyan körülmények között nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, hogy már egy tavaly szeptember 2-án kibocsátott végzés a tevékenysége felfüggesztéséről rendelkezett.

A szaktárca tájékoztatása szerint az ellenőrzési akciók folytatódnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 19., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Mennyi lehet még az olyan orvos aki anyuci apuci, pénzén végezte el az orvosit,akad ilyen eset is biztos vagyok benne !!! Nem is beszélve a sok olyan aszisztensekről akiknek az elméleti tudásuk a 0 -ával egyenlő,szedett vedett kétes nevű fizetéses aszisztensképző iskolák végzetjei ! Olyan esetről is vannak hírek,hogy sepsiszentgyörgyön végzett aszisztensek a vizsgák előtt ,a vizsgaanyga megoldása a kezükben volt,drága apuci,anyuci bizonyos körök ismeretségemiatt ! Hát itt áll kérem szépen a hazai és a háromszéki egészségügy is !!!

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 11:10
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Az meg nem volna baj,ha anyuci-apuci penzen vegezte valaki el az egyetemet,mert ha elvegezte akkor csak ragadt ra valami.Itt arrol van szo,hogy nyolcosztalyos szemianalfabetak is vehetnek penzert falcs orvosi diplomat ! De nemcsak orvosit! Emlekeznek meg az olvasok Gigi Becali esetere,aki ugyancsak nyolc osztallyal szerzett falcs diplomat a jogon,annelkul,hogy egy orat is jart volna kurzusokra ?! Ezt is jo penzert aruljak valakik! Es a szakdiplomakrol (acs,komuves,lakatos,fodrasz,viz-gazszerelo stb.)ne is beszeljunk.Ezeken a teruleteken szalagon gyartjak a diplomakat Romaniaban. Na ezert szakad el a vizcso minden masodik nap Kezdivasarhelyen.Mert ilyen “szakmunkasok” vegzik el a munkalatokat !

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 12:50
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A laborokat is jó lenne átnézni, Kézdin is működik pár, de sokszor elég vicces eredmények születnek! A büntetés kevés! Hamis oklevélért 1 évet lehet kapni! Legalább 10 évet kellene kapjon akkor kevesebben próbálkoznának! Orvos, gyógyszerész, laborok akik az emberek egészségével játszanak 25 től halálbüntetésig kellene kapjanak!!!!!

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 12:10
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Aki vizet adott el fertőtlenítő szer helyett a korházaknak balesetben meghalt , cinkosai tovább bizniszelnek h2o val! A nép tovább szenved és meghal a korházakban összeszedett fertőzések végett!😤