Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă: egységes eljárásra van szükség a tanulók ingázási költségeinek elszámolására

Ciucă: egységes eljárásra van szükség a tanulók ingázási költségeinek elszámolására Románia

Országos szinten egységes eljárásra van szükség a tanulók ingázási költségeinek elszámolására, erre szeptember végéig megoldást találnak – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Romániai Megyei Tanácsok Szövetségének és a Romániai Municípiumok Szövetségének képviselőivel folytatott egyeztetésen.

Hirdetés
Hirdetés

A kormány közleménye értelmében a megbeszélések középpontjában a kormányzati beruházási projektek végrehajtása, a decentralizáció, a szociális támogatási intézkedések finanszírozása, a télre való felkészülés, a tanévkezdésre vonatkozó intézkedések, valamint a helyi közösségek támogatását célzó törvénymódosítások álltak.

A miniszterelnök utalt a költségvetés-kiigazítás során a helyi önkormányzatoknak juttatott többletforrásokra, valamint az európai finanszírozások kínálta lehetőségekre a folyamatban lévő projektek folytatására és új beruházások elindítására.

A tanévkezdés kapcsán beszélt arról is, hogy egységes eljárásra van szükség a tanulók ingázási költségeinek elszámolására. “Egy képzett Románia oktatási esélyegyenlőséget is feltételez. A Romániai Megyei Tanácsok Szövetsége és az oktatási minisztérium megtalálja a megoldást szeptember végéig” – nyomatékosította.

A találkozón szó esett még az épületadók kiszámításáról, az erdőtörvény módosításairól, a helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformokról és a közoktatást szabályozó törvény tervezetéről is.

A találkozón a miniszterelnök mellett részt vett Cseke Attila fejlesztési minisztert, Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter, valamint az európai beruházásokért és projektekért felelős tárcavezető, Marcel Boloş is.

A kormányfő hétfő reggel egyeztetett a Romániai Városok Szövetségének és a Romániai Községek Szövetségének képviselőivel is. Biztosította őket arról, hogy az idei télen érvényben maradnak az energiaárakat korlátozó és kompenzáló rendelkezések. Nicolae Ciucă leszögezte, a kormánynak a helyi hatóságokkal közösen sikerült olyan hazai és európai alapokból származó finanszírozási forrásokat találnia, amelyek az elkövetkező években átalakítják a romániai helyi közösségeket és javítják az emberek életminőségét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 30., 9:52
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Szeptember végéig….augusztus végéig kellett volna!!! Szeptember elején már a szülő bérletet kellene vásároljon és ahol 2 gyereknek kell 2-300 lejes bérletet vásárolni, az nagy gond!!
    A megyei tanácsnál megvannak a kedvezményezettek és a licenszek hiányában a “szinte” monopolhelyzet! Kézdi környékén kész kálvária a közszállítás!!!!