Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2,1 tonna élelmiszer megsemmisítését rendelték el az élelmiszerbiztonsági felügyelők idén nyáron

2,1 tonna élelmiszer megsemmisítését rendelték el az élelmiszerbiztonsági felügyelők idén nyáron Románia

Csaknem 4,076 millió lejre szabtak ki bírságot és több mint 2100 kilogrammnyi élelmiszer megsemmisítését rendelték el az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági felügyelők a 2022-es nyári szezonban folytatott ellenőrzések során.

Hirdetés
Hirdetés

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) hétfői közleménye értelmében június 27-e és augusztus 28-a között összesen 1970 ellenőrzést végeztek a vendéglátás, illetve az élelmiszer-kiskereskedelem terén tevékenykedő gazdasági szereplőknél. Ezek nyomán összesen 439 bírságot szabtak ki 4.075.800 lej értékben, egy vállalatot bezárattak, négynek pedig ideiglenesen felfüggesztették a tevékenységét. Ugyanakkor elrendelték 2116,74 kg-nyi emberi fogyasztásra nem alkalmas élelmiszer (hústermékek, hal és haltermékek stb.) megsemmisítését.

Az ellenőrzések nyomán elsősorban az élelmiszertermékek nem megfelelő helyiségekben történő árusítása, a csomagolás és címkézés terén észlelt rendellenességek, higiéniai hiányosságok, tárolási rendellenességek, illetve lejárt szavatossági idejű termékek árusítása miatt büntettek.

Az ANSVSA úgynevezett nyári parancsnoksága a tengerparti üdülőtelepeken, a különféle fesztiválokon és gasztronómiai rendezvényeken is végzett ellenőrzéseket.

(Agerpres, fotó: Facebook/ANSVSA )

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük