Felhívás!

Cîţu: akár napi 150 ezer személy is immunizálható Romániában, ha van elég oltóanyag

Cîţu: akár napi 150 ezer személy is immunizálható Romániában, ha van elég oltóanyag Románia

Napi akár 150 ezer személy is immunizálható Romániában, amennyiben rendelkezésre áll az oltóanyag – jelentette ki kedden az Európa FM műsorában Florin Cîţu miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: a tervek szerint Románia március végéig 2,4 millió dózis vakcinát kap a Pfizertől és 430 ezret Modernától.

Megerősítette: a kormány célja, hogy szeptemberig legalább 10,4 millió román állampolgár kapja meg az oltást, az emlékeztető oltással együtt.

Cîţu szerint a második félévtől kezdve az Astra Zeneca által kifejlesztett vakcina is rendelkezésre fog állni.

PSD: mondjon le a kormány, amennyiben szeptemberig nem sikerül 10,4 millió embert immunizálni

Mondjon le a kormány, amennyiben szeptemberig nem sikerül 10,4 millió embert immunizálni – kéri keddi közleményben a Szociáldemokrata Párt (PSD).

A PSD szerint a kormánykoalíciónak politikailag is fel kellene vállalnia Florin Cîţu miniszterelnök kijelentését, miszerint szeptemberig legalább 10,4 millió román állampolgár kapja meg az oltást, az emlékeztető oltással együtt.

“Amennyiben nem teljesítik ezt a célkitűzést, az automatikusan a kormány lemondásához és egy új parlamenti többség kialakulásához kell hogy vezessen, amely képes kezelni a járványt és újraindítani a gazdaságot. Az oltási platform meghibásodása, az oltás prioritási kategóriáinak homályos meghatározása, az oltási központok késedelmes és elégtelen finanszírozása zavart és széleskörű bizonytalanságot teremtett, ami drámai módon befolyásolja az állampolgárok és a nemzetgazdaság életét. Romániának vissza kell térnie a normális kerékvágásba!’ – szögezi le a PSD közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.