Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciolacu: a PSD 2024 után is kormányozni fogja Romániát

Ciolacu: a PSD 2024 után is kormányozni fogja Romániát Románia

A Szociáldemokrata Párt 2024 után is kormányozni fogja Romániát, akár a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közösen, akár nélküle – jelentette ki szombaton Marcel Ciolacu a PSD Bákó megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

“Ha leszünk annyira érettek, hogy partnerként tiszteljük egymást – és én azt hiszem, hogy 2024-ig nincs más megoldás, mint a mostani politikai koalíció – akkor 2024 után is lesz esélyünk. A PSD 2024 után is kormányozni fogja Romániát, a PNL-vel vagy a PNL nélkül” – mondta a PSD elnöke.

Ciolacu úgy vélekedett, a PSD a szavazatok több mint 40%-át fogja megkapni a következő parlamenti választásokkor, még akkor is, ha belement a PNL-vel közös kormányzásba.

Gabriela Firea lesz a PSD főpolgármesterjelöltje

A PSD elnöke kijelentette, hogy Gabriela Firea lesz a párt főpolgármesterjelöltje a 2024-es bukaresti önkormányzati választásokon.

A politikus elmondta, azt nem tudja még, hogy ki lesz a PSD államfőjelöltje. “Én személy szerint erre még nem tudom a választ. De azt biztosan tudom, hogy Gabriela Firea lesz a főpolgármesterjelölt a bukaresti önkormányzati választásokon” – mondta a PSD elnöke a párt Buzău megyei szervezetének vezetőségi ülése végén.

Az ülésen részt vett Lucian Romaşcanu kulturális miniszter is, aki szintén Gabriela Fireát tartja a legalkalmasabb főpolgármesterjelöltnek. Közlése szerint egyik fő erényének azt tartja, hogy utódjával, Nicuşor Dan jelenlegi városvezetővel ellentétben a volt szociáldemokrata polgármester támogatta a kultúrát. 

forrás: Agerpres

fotó: Marcel Ciolacu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük