Felhívás!

Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz

Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz Románia

Nagyon fontosnak nevezte kedden az oktatási miniszter a vidéki diákok hozzáférését a legújabb technológiákhoz.

Sorin Cîmpeanu a Prahova megyei Bucov település iskoláját kereste fel, ahol átadtak egy korszerű laboratóriumot. Az eseményen tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki oktatás felzárkóztatásához biztosítani kell a diákok hozzáférését az új technológiákhoz.

A miniszter elmondta, hogy a korszerű laboratórium átadása egy kísérleti program része, amit az egész országra ki szeretnének terjeszteni. A terv az, hogy megyénként legalább harminc iskola legyen felszerelve az új technológiákat integráló laboratóriumokkal, amelyekben 3D nyomtatókkal és szkennerekkel, virtuális valóság szemüvegekkel ismerkedhetnek a diákok.

Sorin Cîmpeanu hozzátette, a korszerű eszközök segítségével a tanulók a világ bármelyik sarkában létező fizika, kémia vagy biológia laboratóriumok által nyújtott lehetőségeket élvezhetik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 14., 20:45
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Sok okos dolgot összehord a hülye…. Milyen kisérleteket nézhet a diák?!😆 Régebb megtiltották, hogy magyarországi tananyagot használjunk(átiratot is kaptunk!),a járvány óta használhatjuk, szuperek, de román nyelven még mindig kevés a tananyag + laborokba tilos kisérleteket végezni! Vegyszereket 30 éve kevés iskola kapott!