Felhívás!

Caracali-ügy: 5000 lejre bírságolta az ügyészség Luiza Melencu édesanyját

Caracali-ügy: 5000 lejre bírságolta az ügyészség Luiza Melencu édesanyját Románia

Ötezer lejre bírságolta az ügyészség az áprilisban eltűnt 18 éves lány, Luiza Melencu édesanyját, Monica Georgeta Melencut, miután az asszony nem volt hajlandó biológiai mintát szolgáltatni egy új DNS-vizsgálat elvégzéséhez – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT).

Az ügyészek most elővezetési parancsot kérnek a bíróságtól Monica Georgeta Melencu nevére.

A DIICOT szerdán közölte, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult segítségért Luiza Melencu ügyében, annak érdekében, hogy megállapítsák a lány DNS-profilját, és megrajzolják a feltételezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai/viselkedési profilját.

Szerdai közleményében az ügyészség rámutatott, a teljes körű DNS-profil (azaz mind mitokondriális, mind kromoszomális genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) csak a kromoszomális genetikai vizsgálatot tudta elvégezni.

A DIICOT elküldte az FBI-nak a csontmaradványokat elemzés végett.

A DIICOT képviselői azt is nyomatékosítják, hogy a Luiza Melencu édesanyjával, Monica Georgeta Melencuval szemben foganatosított eljárások szoros kapcsolatban állnak a fent említett akcióval. Monica Georgeta Melencu ugyanis megtagadta a kérést, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatok elvégzése érdekében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ez aztan az orszag !!! Miutan fenyes nappal a varoskozt elraboljak a gyerekedet, akit lehetseges ,hogy megoltek, lehetseges ,hogy sexrabszolganak eladtak !),meg a sertett fel fizet 5.000 lej buntetest. Nem eleg nekuk a fajdalom, meg a maffia allam oket bunteti meg. Na es azokat az inkompetens (de valoszinubb,hogy bunreszes !) rendoroket es ugyeszeket, akik tobb mint 5 honapja semmire sem jutottak ebben az ugyben, oket hany ezer lejre fogjak majd megbuntetni ?! Szerintem ebben az orszagban mar csak egyfele keppen lehet rendet csinalni. Ugy, ha minden egyes civil ember vesz maganak egy jo eleslovetu fegyvert es sajatmaga kerekedik fol igazsagot tenni. Pontosan ugy, mint ahogyan egy jo regi amerikai filmben ezt lejatszotta Charles Bronson. Ennek a filmnek Death Wish volt a cime !!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 12:13
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A törvény az anyukára is vonatkozik. Ha nem jelent meg, amikor köteles volt róla és a törvény szerint ez 5000 lejes büntetéssel jár, akkor meg kell kapja a büntetést. A kifogásai is érdekesek voltak, először azt mondta, hogy nem bízik a nyomozókban, mert meghamisítják az eredményt, utána pedig, hogy nem bízik az FBI-ban. De mindezzel gyakorlatilag akadályozza a nyomozást.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 18:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha veled tortenne ilyen, hogy a gyerekedet elraboljak az utcarol es mar 6 honapja azt sem tudnad, hogy el-e vagy meghalt, te biznal-e a roman rendorsegben?! Amint lathatod a hiradokban, most mar kenyszerrel akarjak elvinni a zsandarok az eltunt lany edesanyjat. De amint lathattad, Gheorghe Dinca hazaba, oda nem mentek be ,pedig meg tudtak volna menteni a masodik eltunt lanyt Alexandrat. Szerinted ezek utan te meg megbizol a roman rendorsegben ?! Es ami az FBI-t illeti, hat ne nevettess meg. Menny el Amerikaba es nezd meg, hogyan bizniszkedik az FBI es a CIA a mexikoi drogcsempeszekkel es emberkereskedokkel. De Kolumbiaba is elmehetsz. Ott is lathatod majd, hogyan bizniszkedik az FBI a kolumbiai kokainbarokkal es a kolumbiai korrupt kormannyal. Meghogy megbizzon valaki ep eszu ember az FBI-ben. En azt hiszem, hogy neked fogalmad nincs, hogy milyen vilagon elsz. De az eszt azt tudod osztani, masok tragediajarol.Pedig hidd el nekem, Romania is jo uton halad affele, hogy Europa Kolumbiaja legyen.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 27., 21:25
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Milyen törvény? Tiszta röhej ez az ország és jön,hogy üvöltsek a tehetetlenségtől.Miért is kellene megbíznia a rendőrségben vagy a nyomozásban? Egyáltalán van még valaki aki megbízik a rendőrségben? Mert én nem.Össze vissza beszélnek miközben csődőt mondtak a nyomozással, igen falaznak egyeseknek, miközben nyomorult lányokkal ki tudja mi történt.Ez akár itt is megtörténhetett volna bárki lányával.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 28., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nem nézem az osszeskuves elméleteket gyártó adásokat. Van sok korrupt és gyenge rendőr , ügyész, de nem mind az.
  A törvény pedig az, hogy ha a bíróság beidéz , akkor még kell jelenni. Ha nem mész, büntetést kapsz. Ennyi.

  Keressetek rá Lucian Mandruta napokban megjelent cikkére a témában.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 11:02
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Te nem is kell nezd az osszeeskuves elmeleteket gyarto adasokat, mert temagad is aldozata vagy egy osszeeskuves elmeletnek. Aki Lucian Mandrutaval peldazgat … Hat ezek utan azt kivanom neked, hogy a sajat borodon is megtapasztald azt a fajdalmat amit egy ilyen szulo erez, mint peldaul az Alexandra vagy Lujza szulei. Akkor majd meglatod es erezni fogod a sajat borodon, a “becsuletes ” rendorok es ugyeszek munkaklkodasait. Addig is bizzal bennuk !

   • User
    Dátum: 2019. szeptember 30., 11:14
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Sajnos sokan ilyenek. Agymosás? Vagy csak a digitális lét velejárója? Nem tudom, de kíváncsi vagyok, hogy akik sokszor köpködnek, ilyen-olyan jelzőkkel illetnek, hogyan viselkednénk, ha leülnénk egy kávé, tea, üdítő mellett elbeszélgetni.

    • User
     Dátum: 2019. szeptember 30., 18:04
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Ne legyen kíváncsi, kedves uram (hölgyem). Az ilyen -(és mínuszoló csodálóik) nemcsak szavakkal köpködnek, beleköpnének a kávéjába is. És eleve ne legyen annyira naív. Kávéra, üdítőre, teára hívni ezeket? Csíki sörre, persze ingyenesre!