Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bűnvádi eljárást indított a DNA Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági miniszter ellen

Bűnvádi eljárást indított a DNA Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági miniszter ellen Románia

Az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) temesvári irodája megindította a bűnvádi eljárást Adrian Chesnoiu volt mezőgazdasági miniszter ellen.

A jelenleg parlamenti képviselői tisztséget betöltő Chesnoiu ellen hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával indult meg az eljárás.

Ugyanabban az ügyben bűnvádi eljárást indítottak Andrei-Cristian Răducanu, a mezőgazdasági minisztérium egyik vezérigazgató-helyettese ellen, nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználásában való bűnrészesség gyanúja miatt, valamint a minisztérium két másik volt tisztségviselője és egy cégvezető ellen is.

A nyomozó hatóság szerint Chesnoiu 2022. február 9-e és április 11-e között utasította a minisztériumi vizsgáztató bizottság egyik tagját, hogy Andrei-Cristian Răducanunak (aki a miniszter bizalmas embere volt) szolgáltasson ki bizonyos vizsgatételeket, amelyeket a minisztériumi állások elfoglalásához szükséges versenyvizsgára dolgoztak ki. A vizsgatételek egyes “kedvezményezett” személyekhez kerültek, akik felhasználták azokat az írásbeli megmérettetésen.

A vizsgatételeket jogtalanul megkapó vizsgázók közül az egyik a szóbelin esett ki, egy másik érdekében azonban maga a miniszter járt közbe, így a vizsgáztató bizottság annak dacára engedte át, hogy nem érte el a kívánt pontszámot. Az illető megkapta az osztályvezetői állást, és ebben a minőségében összesen 33.782 lejnyi fizetést utaltak át a bankszámlájára.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 27., 19:47
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Csak nézzék meg a környék nagygazdáit, hogy mennyit sikerült összekaparjanak a sok korrupt nagykutya segítségével!
    Lassan a sok sötét paraszt helikopterekkel röpköd! Milliókat utaltak át nekük gépekre és földekre! Qwa világ….