Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az USR elnöke szerint a kormánykoalíció jövő évben felbomlik

Az USR elnöke szerint a kormánykoalíció jövő évben felbomlik Románia

Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint a jelenlegi kormánykoalíció jövő évtől kezdődően már nem fog sokáig tartani, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) “soha nem vállalja a felelősséget saját tetteinek következményeiért”.

Hirdetés
Hirdetés

“A PSD soha nem vállalja a felelősséget saját tetteinek következményeiért. Amikor a gazdaság az összeomlás szélén áll majd, és minden omlik össze, megpróbálják majd valahogy az emberi feledékenységet kihasználni; de biztosítom őket, hogy ez ezúttal nem fog összejönni” – nyilatkozta Drulă csütörtök este a B1 Tv-ben arra a kérdésre, hogy véleménye szerint kitart-e a koalíció, és Marcel Ciolacu átveszi-e 2023-ban a kabinet vezetését.

Véleménye szerint a szociáldemokraták látják, hogy szavazatokat veszítenek, emiatt kétségbeesésük egyre nő.

Az ellenzéki párt elnöke leszögezte, ha a PSD és a PNL “bedobná a törülközőt”, és bejelentené, hogy nem tudnak tovább kormányozni, az USR kormányra lépne, ha megkapná a miniszterelnöki tisztséget.

Drulă azt is nyomatékosította, hogy alakulata nem működik együtt a parlamentben a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR).

Leszögezte továbbá, hogy az USR nem szakadt szét Dacian Cioloş távozása után, továbbra is szilárd, “építkezési szakaszban van”.

Dan Barna: Cătălin Drulă sokkal jobb miniszterelnök lenne Románia számára

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke szerint az alakulat jelenlegi elnöke, Cătălin Drulă “sokkal jobb” miniszterelnök lenne Románia számára.

Barna csütörtöki Râmnicu Vâlcea-i látogatásán jelentette ki ezt, rámutatva, hogy “az USR-kormány nyolc hónapja alatt a szállításügyi minisztériumban nyújtott teljesítménye jól bizonyítja ezt”. Véleménye szerint Drulă nagyon aktív volt, projekteket indított el, látogatta a munkálatokat, beszállítóknál, építőipari vállalatoknál járt, szerződéseket kötött. “Ennyire aktívnak kellene lennie Románia kormányfőjének is” – szögezte le Barna.

Az USR politikusa annak lehetőségét sem zárta ki, hogy az alakulat valamikor ismét kormányra lépjen, amennyiben biztosíthatja a miniszterelnököt.

Arra a kérdésre, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt vezetője, Florin Cîţu csatlakozna-e az USR-hez, Barna azt válaszolta, hogy ez a kérdés “nem aktuális”.

(Agerpres, fotó: Cătălin Drulă/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.