Felhívás!

Az egészségügyi miniszter szerint már nem sürgős a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése

Az egészségügyi miniszter szerint már nem sürgős a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése Románia

Az egészségügyi miniszter már nem tartja sürgetőnek a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetését. Alexandru Rafila reméli, hogy néhány hét múlva véget ér a koronavírus-járvány ötödik hulláma.

A Digi24-nek nyilatkozva a miniszter péntek este elmondta, a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény elfogadása, hatályba lépése és alkalmazása akár hetekig elhúzódhat, ezért nem tartja sürgősnek az intézkedést. Másfelől a reményei szerint a járvány ötödik hulláma már február végén lecseng.

A tárcavezető elmondta, a Covid-igazolványokat már a járvány negyedik hulláma előtt kötelezővé kellett volna tenni a munkahelyeken, az erről szóló politikai döntés azonban nem született meg.

“A felelősség folyamatos áthárítása volt számomra a legkellemetlenebb, egymásra mutogatás kezdődött a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetésének elmaradása miatt” – fogalmazott Rafila.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a vakcinák kevésbé hatékonyak a koronavírus omikron-variánsa ellen, de határozottan támogatja az oltást, mert az oltottak körében sokkal kisebb a súlyos megbetegedések és a halálesetek aránya. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. január 16., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ez a Rafila sem az a Rafila , aki miniszterre avatasa elott volt ! Ugy tancol , illetve nyilatkozik , ahogy a notajat huzzak!! A kormany is megerdemelne , hogy elhuzzak a notajat…..

 • User
  Dátum: 2022. január 17., 11:48
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hogy is lehetne kötelező, ha szinte mindenki azt mondja a következő variánsok ellen már nem véd a jelenlegi oltás és már Magyarországon a 2 oltásosak zöld kártyáját el sem ismerik. Most mint minden évben jön egy 2 hónapos grippa szezon, március végétől eltűnik kovid meg minden, úgyhogy értelmetlen is lenne a zöld kártyát most erőltetni.