Felhívás!

Április végén nyílnak az első autós oltóközpontok

Április végén nyílnak az első autós oltóközpontok Románia

Április végén nyílnak az első autós (drive thru) oltóközpontok – jelentette be a Digi FM hétfői műsorában a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Dr. Valeriu Gheorghiţă azt mondja: aki itt veszi fel az oltást, az előjegyzés nélkül kapja meg a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinát.

A katonaorvos szerint az első ilyen központok Bukarestben és Déván nyílhatnak meg, napi négyszáz személy körül lesz a kapacitásuk. A központba csak gépkocsival (legtöbb ötszemélyes személygépkocsival) lehet menni, de akár taxival is be lehet hajtani, mindenkinél ott kell hogy legyen a személyi igazolvány. A bejáratnál ki kell kitölteni a szűrővizsga kérdőívét, de szerencsésebb lenne, ha ezt már korábban letöltenék az alkalmazásból és kitöltve hoznák. A beoltott személyek adatait a helyszínen vezetik be az országos elektronikus oltási regiszterbe – magyarázta az eljárást Dr. Valeriu Gheorghiţă.

Változtatni kell az oltásra való jelentkezés módozatain

Az oltáskampányt koordináló országos bizottság elnöke úgy nyilatkozott, hogy az oltásra való előjegyzés módjának megváltoztatásán gondolkodnak, legalábbis a vidéki oltóközpontokhoz való jelentkezések esetében, ugyanis a lakosság egy része számára nem érhető el könnyen az online platform.

Gheorghiţă azt mondta, tekintetbe kell venni, hogy az ország lakosságának körülbelül 50 százaléka falun él, ezért más módokat is kell találni az oltásra való előjegyzésre, például a családorvosokon keresztül, a mobil oltóközpontok révén, illetve a fix oltóközpontokban zajló immunizáláshoz való hozzáférés megkönnyítésével. Fontolgatják, hogy a vidéki oltóközpontnál közvetlenül lehessen jelentkezni, vagy oda betelefonálva lehessen kérni időpontot – tette hozzá.

A katonaorvos arról is beszámolt, hogy a közvélemény-kutatások szerint nő a lakosság oltakozási kedve.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.