Felhívás!

Állami kitüntetést kap post-mortem a kabuli merénylet román áldozata

Állami kitüntetést kap post-mortem a kabuli merénylet román áldozata Románia

Post-mortem a Románia csillaga érdemrend háborús jelzésű lovagi rangjával tünteti ki Klaus Johannis államfő a kabuli terrormerényletben elhunyt román külképviseleti alkalmazottat.

Az elnök a Cotroceni-palotában tartott szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy post-mortem állami kitüntetésben részesíti Románia kabuli külképviseletének azt a tagját, aki hétfőről keddre virradóan egy terrormerénylet áldozatául esett.

Johannis részvétét fejezte ki az elhunyt családtagjainak, ugyanakkor gyors felépülést kívánt a merénylet másik román sérültjének.

Románia kabuli diplomáciai képviseletének egyik tagja meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült abban a terrormerényletben, amely hétfőről keddre virradóan történt Afganisztán fővárosában. A külügyminisztérium közleménye szerint a támadás a román nagykövetségnek is helyet adó kabuli épületet is érintette, és külföldi állampolgárok ellen irányult.

Életveszélyen kívül van a román sérült

Életveszélyen kívül van az afganisztáni terrortámadás román állampolgárságú sérültje, állapota stabil, és rövidesen Európába szállítják, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön – tájékoztatott szerda este a külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint ugyanakkor folyamatban van a terrormerényletben elhunyt román férfi holttestének hazaszállításához szükséges dokumentáció összeállítása.

A tálibok által hivatalosan is felvállalt kabuli merényletben többen életüket vesztették, és több mint százan megsérültek – emlékeztet a külügy, megjegyezve, hogy a Románia kabuli nagykövetségének helyet adó épület 80 százalékban tönkrement a támadásban. A román diplomáciai képviselet Afganisztánban tartózkodó tagjai eltökéltek abban, hogy a városban maradjanak és folytassák tevékenységüket, a romániai hatóságok azonban még tárgyalnak a témáról – mutat rá a közlemény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.