Felhívás!

Új ügyvezető elnököt választott az MPP

Új ügyvezető elnököt választott az MPP Románia

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé szerdán a Magyar Polgári Párt (MPP).

A pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sorbán Attila Örsöt a párt országos elnöksége választotta meg az ügyvezető elnöki tisztségbe a Kápolnásfaluban tartott ülésén. A gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt korábbi ügyvezető elnökétől, aki ezt követően, még a bizalmi szavazás előtt benyújtotta lemondását.

“Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!” – fogalmazott a párt elnöke.

Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti.

A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.