Felhívás!

FRISSÍTVE: Aláírta az államfő Nelu Tătaru egészségügyi miniszteri kinevezését

FRISSÍTVE: Aláírta az államfő Nelu Tătaru egészségügyi miniszteri kinevezését Románia

Bejelentette Klaus Johannis államfő, hogy aláírta a Nelu Tătaru egészségügyi miniszteri kinevezéséről szóló rendeletet.

Sajtónyilatkozatában az elnök azt mondta, tudomásul vette Victor Costache lemondását, és aláírta az új egészségügyi miniszter kinevezéséről szóló dekrétumot. “Nelu Tătaru nagyon jól ismeri a jelenlegi egészségügyi helyzetet, és haladéktalanul meg kell hoznia minden intézkedést az új koronavírus terjedésének fékezése érdekében” – fogalmazott Johannis.

Az államfő szerint az egészségügyi tárca új vezetője a csütörtöki nap folyamán teszi le a hivatali esküt.

A kiterjesztett járványtani vizsgálat alapján történő tesztelést támogatja az egészségügyi miniszternek kinevezett Nelu Tătaru.

Tătaru szerint a folyamat során prioritást kell hogy élvezzenek a közvetlen kontaktok, az egészségügyi személyzet és a kockázati csoportokba tartozók.

“Suceaváról jövök, ahol a legnagyobb gondok vannak jelenleg, és ennek alapján azt mondhatom, hogy nehéz időszak elébe nézünk, amelyen csak közös erővel tudunk átmenni” – fogalmazott Nelu Tătaru a Digi 24 televíziónak adott nyilatkozatában.

A suceavai megyei kórház kapcsán azt mondta, a délután folyamán megnyitják a sürgősségi osztályt, ott fogják kivizsgálni, diagnosztizálni és súlyosságuk szerint osztályozni a betegeket. Az itt szolgálatot teljesítő orvosok többsége egyelőre iaşi-i magánkórházak személyzetéből kerül ki.

A frissen kinevezett tárcavezető köszönetet mondott a bizalomért, és kijelentette: az országban többfelé vannak kisebb-nagyobb gondok, de meg kell akadályozni, hogy újabb “Suceavák” legyenek.

“Hogy ne legyen egy másik Suceava, számítok a segítségükre” – hangoztatta a kormányülés elején Tătaru.

FRISSÍTÉS: Letette a hivatali esküt Nelu Tătaru

Letette a hivatali esküt a Cotroceni-palotában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.