Felhívás!

A szükséges aláírások 4 százaléka gyűlt össze eddig az SZNT polgári kezdeményezéséhez

A szükséges aláírások 4 százaléka gyűlt össze eddig az SZNT polgári kezdeményezéséhez Románia

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés aláírására buzdított a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja szerdán az M1 aktuális csatornán. Dabis Attila azt mondta: további támogatók kellenek, mivel eddig mindössze a szükséges aláírások négy százaléka gyűlt össze.

Közölte: 2020. május 7-ig kell összegyűjteni egymillió aláírást legalább hét uniós tagországban annak érdekében, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Dabis Attila kiemelte: az SZNT nem adja fel a harcot, legutóbb Dél-Tirolban tartottak sajtótájékoztatót annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a kezdeményezést. Reményeik szerint megismétlődnek az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnél tapasztaltak, amikor az aláírások nagy része a határidő végéhez közeledve gyűlt össze.

Hangsúlyozta: a polgári kezdeményezés tétje, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarság – rendelkezni fog-e a jövőben azokkal az erőforrásokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a saját kultúrájukat, identitásukat a szülőföldjükön tudják megőrizni.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.