Felhívás!

A RAR által tavaly ellenőrzött gépjárművek csaknem fele műszaki hibásnak bizonyult

A RAR által tavaly ellenőrzött gépjárművek csaknem fele műszaki hibásnak bizonyult Románia

A Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) illetékesei által a 2019-es év folyamán ellenőrzött gépjárművek 45,72 százaléka műszaki hibásnak bizonyult – derül ki az intézmény kimutatásából.

E szerint tavaly 69.130 autó műszaki állapotát vizsgálták meg az utakon végzett ellenőrzések során. Az észlelt rendellenességek miatt 22.447 bírságot róttak ki országszerte, 17.938 járműnek bevonták a forgalmi engedélyét, 413-at lefoglaltak, 113 esetében pedig érvénytelenítették a műszaki vizsgát.

Az ellenőrzött járművel közül 31.607-nél (45,72%) észleltek jelentős és/vagy veszélyes műszaki hiányosságokat, rendellenességeket – tájékoztat a RAR közleménye.

A legtöbb autónál – 27% – a világító és jelzőberendezésnél észleltek hibákat, az esetek 12 százalékában a kerekek, gumiabroncsok és felfüggesztés terén tapasztaltak hiányosságokat, a fékrendszernél a vizsgált autók 4 százalékánál, az irányítórendszernél pedig a járművek 1,57%-ánál voltak problémák. Ugyanakkor 2579 jármű esetében a károsanyag-kibocsátás mértéke jelentett gondot.

Az utakon végzett ellenőrzések eredményei nem tükrözik a hazai géppark általános állapotát, ilyenkor ugyanis eleve olyan gépjárműveket állítanak meg az utakon, amelyekkel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy hiányosságaik lehetnek – szögezi le közleményében a RAR.

A gépjárművek beíratásáért és a jogosítványok kibocsátásáért felelős igazgatóság (DRPCIV) adatai szerit 2019 végén elérte a 8,75 milliót az országban forgalomba íratott járművek száma; ezek közül 6,9 millió személygépkocsi volt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások