Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét javasolja a szülők számára a munkaügyi miniszter

A munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét javasolja a szülők számára a munkaügyi miniszter Románia

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter a munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét javasolja azon szülők esetében, akiknek nincs, akire hagyniuk gyerekeiket. Erről azt követően nyilatkozott a tárcavezető, hogy Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök bejelentette, szerdától március 22-éig bezárják az iskolákat és óvodákat a koronavírus terjedésének fékezése érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter hétfő esti Facebook bejegyzésében azt írja, az embereknek jelen helyzetben pontos útmutatásra van szükségük, ezért arra kérte a minisztérium illetékeseit, hogy “kerüljék a bikkfanyelvet”, és adjanak világos, egyértelmű válaszokat az érintettek részéről érkező kérdésekre.

“Holnaptól (keddtől – szerk. megj.) külön foglalkozunk majd internetes oldalunkon az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekkel és válaszokkal. A dokumentumot a nap folyamán folyamatosan kiegészítjük. Javasoljuk a munkaidő-beosztás rugalmasabbá tételét azon szülők esetében, akiknek nincs, akire hagyniuk gyermekeiket” – áll Violeta Alexandru bejegyzésében.

Törvénnyel tennék lehetővé a szülőnek, hogy otthon maradhassanak a gyerekükkel

A Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói csütörtökön sürgősségi eljárással meg fogják szavazni a törvénytervezetet, amely értelmében a munkavállaló szülő szabadságot vehet ki, hogy otthon maradhasson gyerekével, ha az iskolában kényszerszünet van, jelentette be kedden Marcel Ciolacu, az alakulat vezetője Facebook-bejegyzésében.

“A jogszabálytervezethez benyújtottunk egy módosító javaslatot is, amely előírja, hogy ezeket a szabadnapokat a cégektől beszedett adók és illetékek összegéből fizessék” – hangsúlyozza Ciolacu.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a PSD támogatni fog a parlamentben, illetve a szociáldemokraták által vezetett helyi közösségekben minden, a koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedést, azokat például, amelyeket Raed Arafat küldött a parlamentbe.

Hozzáfűzte: az üzleti szférával együttműködve egy sor konkrét intézkedést fognak javasolni az esetleges koronavírus-járvány okozta gazdasági károk csökkentésére.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük