Felhívás!

A PSD benyújtotta a parlamentbe a bizalmatlansági indítványt

A PSD benyújtotta a parlamentbe a bizalmatlansági indítványt Románia

A szociáldemokrata törvényhozók szerdán benyújtották a bizalmatlansági indítványt a Florin Cîţu által vezetett kormány ellen.

A zátonyra futott Románia. A Cîţu-kormány “fantasztikus” rekordja című indítványban a szociáldemokraták azt állítják, hogy a PNL-USR-RMDSZ alkotta kormánykoalíció “elképesztő sebességgel sodorja a román gazdaságot a szakadék felé”.

“Eljött az ideje annak, hogy a Cîţu-kormány távozzék” – jelentik ki a dokumentum aláírói.

“Benyújtottuk a bizalmatlansági indítványt, és köszönetet szeretnénk mondani a szociális partnereknek, a szakszervezeteknek, a kis- és középvállalkozásoknak, a munkáltatói szövetségeknek, amelyek javaslataikkal hozzájárultak az indítvány megszövegezéséhez. A jelenlegi kormány katasztrófát jelent a románok és a román cégek számára. Az országos helyreállítási terv (PNRR) egy katasztrófa. Befagyasztották a nyugdíjakat, a béreket, a gyereknevelési támogatást, a PNRR-ben pedig kizárólag olyan reformterveket látunk, amelyek katasztrofális következményekkel járnak Románia számára, de sok pénzt jelentenek a kormány politikai ügyfeleinek” – fejtette ki Sorin Grindeanu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) első alelnöke a parlamentben.

Hozzátette, reméli, hogy a jelenlegi kormánykoalícióban is lesznek olyanok, akik meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt.

Grindeanu szerint az a tény, hogy a PNL úgy döntött, törvényhozói elhagyják az üléstermet, amikor a szavazás az indítvány kapcsán elkezdődik a parlamentben, jelzi, hogy a liberális vezetők félnek, “félnek még saját képviselőiktől is”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.