Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A munkavállalók ezután online hozzáférhetnek a Revisalban szereplő adataikhoz

A munkavállalók ezután online hozzáférhetnek a Revisalban szereplő adataikhoz Románia

A képviselőház szerdán döntő házként elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a munkavállalók és volt munkavállalók számára, hogy online hozzáférhessenek saját adataikhoz az alkalmazottakat nyilvántartó digitális adatbázisban (Revisal).

Hirdetés
Hirdetés

A munkatörvénykönyvet (2003/53-as számú törvény) módosító és kiegészítő tervezet elfogadása mellett 274 törvényhozó szavazott, egy képviselő tartózkodott.

A tervezet szerint „az alkalmazottakat nyilvántartó digitális adatbázist a foglalkoztatás sorrendjében kell kitölteni. Az adabázis valamennyi alkalmazott esetében tartalmazza a munkába állás időpontját, a betöltött funkciót/foglalkozást, az iskolai végzettség szintjét és a szakirányt, az egyéni munkaszerződés típusát, a fizetés összegét, a prémiumokat és azok összegét, az egyéni munkaszerződés felfüggesztésének időtartamát és okait, az áthelyezés időtartamát és az egyéni munkaszerződés megszüntetésének időpontját”.

A tervezet előírja, hogy a munkavállalók és volt munkavállalók online hozzáférhetnek a rájuk vonatkozó adatokhoz a Revisalban. „A hozzáférési jog az adatok megtekintésére, letöltésére és kinyomtatására, valamint a nyilvántartás kivonatának online létrehozására és letöltésére korlátozódik” – olvasható a dokumentumban.

A törvénytervezet azt is kimondja, hogy „a szolgálati idő a kivonattal is igazolható egy kormányhatározatban meghatározott feltételek mellett”.

E törvény hatályba lépésétől számított 60 napon belül a kormány határozatot ad ki, amelyben leszögezi a munkavállalók vagy volt munkavállalók által az adatbázishoz való online hozzáférés rendjét, a kivonat létrehozásának és letöltésének módját, valamint azokat a feltételeket, amelyek mellett a kivonat a szolgálati időt igazolja – írja még elő a tervezet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük