Hirdetés
Hirdetés

Moldovai embercsempész-hálózatot számolt fel a DIICOT

Moldovai embercsempész-hálózatot számolt fel a DIICOT Románia

Ázsiai illegális bevándorlókat Nyugat-Európába szöktető, Románia területén működő moldovai embercsempész-hálózat felszámolását jelentette be szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT).

Hirdetés
Hirdetés

A vádhatóság közleménye szerint a román bűnüldöző szervek 66 házkutatásban vettek részt kedden moldovai kollégáikkal közösen Chișinăuban, illetve Moldova déli részén.

A DIICOT és a román határrendőrség beszámolója szerint a moldovai embercsempészek mintegy száz ázsiai migráns Nyugat-Európába szöktetését szervezték meg tavaly ősszel: a bevándorlókat kisebb, legfeljebb tízfős csoportokban, haszonjárművekben és személyautókban speciálisan kialakított rejtekhelyeken elbújtatva szöktették át a bolgár-román, illetve a román-magyar határon. A migránsokat szállító furgonok előtt az ország belsejében felvezető autókkal ellenőrizték a rendőri jelenlétet, a migránsoktól 5000-8000 euró közötti összegeket kértek azért, hogy Ausztriába vagy Németországba juttassák őket.

A román határrendészet és a DIICOT a moldovai bűnszövetkezet 16, román területen lebonyolított migránsszállítmányát dokumentálta. Az Európai Unió igazságügyi együttműködésért felelős ügynöksége, az Eurojust által összehangolt, a román, magyar, osztrák és német rendőrség együttműködése révén, az Europol által előkészített rajtaütés során 11 gyanúsítottat vettek őrizetbe, és 26, a bűncselekmények során használt járművet foglaltak le a moldovai hatóságok.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük