Felhívás!

A lakosság 62 százaléka egyetért a védőoltások kötelezővé tételével

A lakosság 62 százaléka egyetért a védőoltások kötelezővé tételével Románia

A lakosság 62,7%-a ért egyet a védőoltások kötelezővé tételével, és 81,1%-a véli úgy, hogy szükséges a védőoltás a gyerekeknek – derül ki az INSCOP Research közvélemény-kutató intézet felméréséből.

A családorvosok szövetségének megrendelésére készült felmérés adatai szerint a válaszadók kétharmada úgy vélte, hogy a szülőknek el kellene beszélgetniük a gyerekorvossal a védőoltásokkal kapcsolatos esetleges aggályaikról, és a megkérdezettek kevéssel több, mint fele azt gondolja, hogy a védőoltásoknak több jó hatásuk van, mint kockázatuk.

A védőoltások hatékonyságával kapcsolatban a válaszadók valamivel több, mint a fele (54,1%) egyetértett azzal, hogy “a védőoltással megelőzhető betegségek súlyosak és veszélyt jelentenek az életre”. A megkérdezettek 7,4%-a ezzel nem ért egyet, 32,2%-uk nem foglalt állást.

Az alanyok valamivel kevesebb, mint fele (49,1%) véli úgy, hogy a védőoltás a legbiztosabb módja a védekezésnek egyes betegségek esetében, 10,5%-uk ezzel nem ért egyet, 36,1%-a nem nyilvánított véleményt.

A megkérdezettek 28,7%-a szerint a védőoltás bonyolult probléma, és esetenként kellene dönteni, hogy indokolt-e vagy sem, 10,5%-uk véleménye szerint pedig az oltással járó kockázatok nagyobbak, mint a várható pozitív hozadékok.

A megkérdezettek elsöprő többsége (89%) szerint a védőoltásokat az államnak ingyenesen kell biztosítania, 7%-uk támogatná, és csak 1%-uk véli úgy, hogy teljes térítéssel kellene adni.

Az országos szintű kérdőíves közvélemény-kutatásra január 21-e és február 11-e között került sor az alanyok otthonában. A 2115 fős reprezentatív mintán elvégzett tanulmány hibaszázaléka 2,1%.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 7., 16:50
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Csak egy mindennapos Álhír. Pl engem sem kérdeztek erről és az egész blokkunkban senkit. Különben mindenki szabadon rendelkezik az életével ,még csak az hilyánzik hogy a Hírmondó leközli,hogy csippet kell ültessünk a bőrünk al mert a korrupt, hazug sajtó úgy akarja. Lügenpresse vagytok.

  • User
   Dátum: 2019. március 8., 0:35
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Miért álhír? Nem történt ilyen felmérés? Nem ezt válaszolták? Nem ennyi embert kérdeztek meg? Vagy csak úgy?
   Idézem: “A 2115 fős reprezentatív mintán elvégzett tanulmány hibaszázaléka 2,1%.”
   Hát sajnálom, hogy se ön, se a többiek a blokkban nem estek bele ebbe a 2115 emberbe.

 • User
  Dátum: 2019. március 7., 16:08
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Egy igazi demokraciaban ezt a nagyon fontos kerdest nem igy dontik el,hogy jon egy no name intezet,es a megrendeles szerinti eredmenyt lehoz amit aztan többi lakajmediak úgy kozolnek le hogy mintha igaz is lenne,de hat egy velejeig karrupt orszagban ahol a demokraciat meg hirbol sem ismerik a Balkanon es a Haromszeki regioban is lehet mindent elhitetni a szerencsetlen lakossaggal. A megoldas egy orszagos referendum lenne, csak akkor mindjart kiderulne,hogy hazugsaggal etettek a nepet mert akkor azon a lakossag egynegyede sem ertene egyet az ilyen diktatorikus intezkedesekkel

  • User
   Dátum: 2019. március 8., 0:07
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Hol van itt döntésről szó? Bemutatták az emberek véleményét, pont. 62,7 % támogatja, 37,3% nem. De ha még ez alapján döntenének is, akkor is demokratikus lenne, mert ilyen a modern demokrácia. Nekem se tetszik, hogy a PSD van kormányon, mert nem rájuk szavaztam…
   De hadd ne legyen kötelező oltatni, de akkor ha valaki megbetegedik valamiban amire van oltás és az állam támogatná annak a beadását, de az illető elutasította, akkor legyen szíves a kezelési költségeket fizetni. Vagy ha járványt okoz, amely olyan személyt betegít meg, akinek más okokból nem szabadott beadni az oltást, akkor vállalja ezért is a felelősséget. Sajnos a fertőző betegségek esetében nem csak a saját egészségünkről vagy életünkről van szó-

 • User
  Dátum: 2019. március 7., 20:02
  ÉRTÉKELÉS: 3

  “Szabadon rendelkezik az életével ” A saját életével ! De nem a gyermeke életével, és nem azokéval akik még oltás előtt, csecsemőkorban fertőződnek meg a sok “okos” miatt.