Felhívás!

A korrupció és a COVID-19 miatt vezetőség nélkül maradt egy romániai város

A korrupció és a COVID-19 miatt vezetőség nélkül maradt egy romániai város Románia

A koronavírus és a korrupció vezetés nélkül hagyta Panciut. A Vrancea megyei város polgármestere hatósági felügyelet alatt áll, mivel korrupciós ügyben vett részt. Három beosztott pedig, köztük az alpolgármester, megfertőződött a COVID-19 vírussal és kórházba került.

A polgármester, a polgármester-helyettes és több tisztviselő nem mehet dolgozni, büntetőjogi és orvosi okokból – írja a Mediafax.

Iulian Nica polgármester részt vett egy korrupciós ügyben, a bíró pedig úgy döntött, hogy hatósági felügyelet alá helyezi. Az elmúlt napokban Dumitru Huzum polgármester-helyettes és a panciui városháza további két alkalmazottja esetében kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek, és jelenleg kórházban vannak. Azokat a munkatársakat, akikkel kapcsolatba kerültek, otthoni elkülönítésbe küldték.

A Vrancea megyei közigazgatás részéről azt mondták a Mediafaxnak, hogy a vezetői feladatokat a titkár vette át, hogy ne alakuljon ki hatalmi vákuum.

A probléma az, hogy ha az ügyészek és a bírák úgy ítélik meg, hogy a titkár is belekeveredett a polgármester korrupciós ügyébe, akkor ő is kieshet a sorból.

Ebben az esetben vagy a megyei hatóságok segítségét kérik, vagy a városháza másik alkalmazottját delegálják az intézmény problémáinak kezelésére.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.