Felhívás!

A kormányfő a szolidaritás fontosságáról beszélt a pápai privát audiencián

A kormányfő a szolidaritás fontosságáról beszélt a pápai privát audiencián Románia

Az európai egység és szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Viorica Dăncilă a Ferenc pápával való találkozón. A hivatalos romániai látogatáson és apostoli körúton tartózkodó szentatya privát audiencián fogadta pénteken a román miniszterelnököt.

Egy kormányközlemény szerint a miniszterelnök megköszönte Őszentségének, hogy nagy figyelmet fordít a Romániával fenntartott kapcsolatokra, és felidézte tavaly májusi vatikáni látogatását.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a kormányfő egy szimbolikus elemekkel ellátott órát, valamint a romániai római katolikus egyház történetét és örökségét ismertető albumot ajándékozott a szentatyának.

“A megbeszélések során Viorica Dăncilă miniszterelnök hangsúlyozta az európai egység és szolidaritás fontosságát, és rámutatott, hogy Románia, az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként (…), az európai projekt megszilárdításáért és az államok közötti kohézió megerősítéséért dolgozott” – írja a közlemény.

A megbeszélésen érintették a migráció problémáját, amely rendkívüli módon foglalkoztatja a Szentszéket, és amelyre az Európai Uniónak és a tagállamoknak meg kell találniuk a legmegfelelőbb megoldásokat.

Pénteken Viorica Dăncilă miniszterelnök részt vesz a Nemzet megváltása székesegyházban sorra kerülő ünnepségen, valamint a Szent József római katolikus templomban tartandó szentmisén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.