Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A kormány elfogadta a turisztikai beruházások fejlesztési programját

A kormány elfogadta a turisztikai beruházások fejlesztési programját Románia

A kormány szerdai ülésén elfogadta a turisztikai beruházások fejlesztési programjának jóváhagyásáról és a befektetési projektek támogatását szabályozó 2017/558-as kormányhatározatot kiegészítő és módosító határozatot – tájékoztatott a turisztikai minisztérium.

Constantin-Daniel Cadariu szakminiszter szerint a hangsúlyt a mennyiség helyett a minőségre fektették, amikor aktualizálták a turisztikai beruházásokat szabályozó törvényi keretet. A prioritást egyrészt a gyógyfürdők és gyógyturizmus, másrészt a síturizmus fejlesztése jelenti, és “a közpénzeket csak oda fogják irányítani, ahol jól átgondolt, minőségi szolgáltatások nyújtására törekvő projektek léteznek” – hangsúlyozta a miniszter.

A minősített gyógyfürdők és gyógyüdülők esetében a finanszírozás a kezelőközpontok építésére, felújítására, korszerűsítésére, a természetes gyógyászati pontokhoz vezető gyalogutak, ösvények kiépítésére, felújítására, a gyógyászati eljárásokhoz szükséges berendezések, bútorok és gyógyászati felszerelések beszerzésére, valamint a gyógyászati tulajdonságokkal rendelkező természetes tavak turisztikai célú fejlesztésére irányul.

A természetes gyógytényezőkkel rendelkező, de mindeddig üdülőhelyként nem minősített települések esetében most első alkalommal különítenek el forrásokat kezelőbázisok kiépítésére.

A síturizmus fejlesztésére elkülönített alapokra sípályák, összekötő utak kialakítására, felújítására, korszerűsítére, felvonók kiépítésére, világítás felszerelésére, hóágyúk, pályakarbantartó-gépek beszerzésére, adminisztratív épületek, elsősegélynyújtási pontok létrehozására, parkolóhelyek kialakítására, szánkópályák, korcsolyapályák létrehozására lehet pályázni. Finanszírozást lehet kérni a sítelepek nyári kihasználására irányuló projektekre is.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük