Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Többet várna el az energiaszabályozó hatóságtól az energiaügyi miniszter

Többet várna el az energiaszabályozó hatóságtól az energiaügyi miniszter Románia

Virgil Popescu energiaügyi miniszter szerda este kijelentette, hogy többet várna el az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól (ANRE), de azt is hangsúlyozta, hogy az utóbbi időszakban sokat javult az intézmény működése.

A Digi24-nek nyilatkozva a tárcavezető elmondta, a minisztériumnak szűk a mozgástere az energiapiac szabályozásában, legfeljebb törvénymódosításokat kezdeményezhet és “egy bizonyos szintig eljárhat” ezen a területen. Hozzátette, szeretné, ha az energiaügyi tárca és az ANRE együtt lépne fel, és javulna a két intézmény együttműködése.

“De az elmúlt időszakban azért változásokat tapasztaltam. Az ANRE elkezdte felügyelni az energiapiacot, bírságokat osztogatott, kivizsgálásokat indított. Láttunk olyan eseteket is, amikor a téves számlák alapján kifizetett összegeket visszautaltatta a fogyasztókhoz” – mondta a miniszter.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány azért készül meghosszabbítani hat hónappal az ANRE szabályozási tanácsa négy tagjának a hamarosan lejáró mandátumát, mert az utódaik megválasztása a parlamentre hárul, és hosszadalmas feladat. “Így a parlament időt nyer arra, hogy kiválassza a megfelelő személyeket a szabályozási tanács távozó tagjai helyére” – magyarázta Popescu. 

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük