Felhívás!

A kormány aggódik az esetszámok növekedése miatt

A kormány aggódik az esetszámok növekedése miatt Románia

A kormány aggódik a Covid-19 esetek számának növekedése miatt, és minden megelőző intézkedést jónak tart – közölte szerdán Dan Cărbunaru kormányszóvivő, aki arról is beszámolt, hogy a kabinet szerdai ülésén védőmaszkot viseltek a miniszterek.

Cărbunaru elmondta, nemcsak az egészségügyi minisztérium, hanem az egész kormány “aggódik” az esetszámok növekedése miatt, és jónak tart minden eddig is alkalmazott óvintézkedést, például a maszkhasználatot zsúfolt helyeken, tömegközlekedési eszközökön. A jelenleg domináns vírustörzs ugyanis nem olyan veszélyes, mint az előző variánsok, de nagyon fertőző, és egyre fertőzőbbé válik – magyarázta a szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy a miniszterelnök javaslatára a miniszterek is, és a gyakornoki programban részt vevő fiatalok egy része is védőmaszkot viselt a szerdai kormányülésen. “Fenntartjuk a kormány erre vonatkozó ajánlását” – mondta Cărbunaru.

Nyomatékosította, jelenleg nincs törvényi alapja a maszkviselés kötelezővé tételének, de a járvány hosszú időszakának tanulsága alapján, a halálos áldozatok tízezreire gondolva ajánlottak az óvintézkedések akkor is, ha nem kötelezőek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások