Felhívás!

A hétszázát a 600-asnak!

A hétszázát a 600-asnak! Románia

Nem csak magukat, hanem a sajtót is nevetségessé teszik a bukaresti tökmagpolitika hétfőn felkent művelői, akik két napon át azt szajkózták, hogy nem kell letenni a 600-as űrlapot (lásd tegnapi lapszámunkat), mert eltörlik, és/vagy összevonják egy másik nyomtatvánnyal, amit persze minden sajtóorgánum megírt (mi is). Tegnap kiderült: mégsem törlik, a határidőt tolják ki.

Szűk 48 óra leforgása alatt az ország frissen kinevezett miniszterelnöke és pénzügyminisztere is bohócot csinált magából, az adófizetőket meg közönséges birkaként kezelik: miután legalább hússzor nyilatkoztak az adóhivatalnál kitöltendő 600-as űrlap fölöslegességéről, a bukaresti korifeusok egy huszárvágásként felfogható sürgősségi kormányrendelettel letudták a problémát: tegnap úgy döntöttek, hogy az űrlapot április 15-ig le kell tenni. Hab a tortán, hogy a rendeletet a január 31-i határidő lejártának a napján fogadták el!
Viorica Dăncilă kormányfő az új kabinet első ülésének elején azt mondta, az elkövetkező hetekben megoldást keresnek majd arra, hogy a béren kívüli juttatásokban részesülő személyeknek egyetlen űrlapot kelljen majd kitölteniük, illetve hogy a befizetés évente egy alkalommal történjen, és nem előzetesen. Mi már semmit nem hiszünk el… <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.