Felhívás!

Migránsokat várunk?

Migránsokat várunk? Románia

Tudhat valamit a román kormány, amit elhallgat a nyilvánosság elől? Ami biztos: mobil menekülttáborok kialakításához szerez be konténereket a katasztrófavédelem. A mobil konténertáborok jelentős részét a Bánságban – Temes és Krassó-Szörény megyében – helyezik el, ahol a Szerbia felől érkező bevándorlók lépnek be az országba.

Románia migránsok tömeges érkezésére készül, ezért a katasztrófavédelem 36 mobil menekülttábor kialakításához szerez be konténereket – közölte az Adevărul című bukaresti lap tegnap Cristian Radu ezredesre, az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) parancsnokhelyettesére hivatkozva. Radu egy gyulafehérvári sajtóértekezleten számolt be az IGSU idei és jövőbeni terveiről. Ezek között említette, hogy 2020-ig a katasztrófavédelmet bárhol felállítható menekülttábor kialakítására alkalmas, speciális konténerekkel szerelik fel. Egy-egy ilyen táborban kétszáz menekült ellátását lehet megszervezni akár heteken keresztül. Ezeket természeti katasztrófák, tömeges kilakoltatások esetén is fel lehet majd használni, de a bevándorlók elhelyezésére és étkeztetésére is alkalmasak lehetnek, ha a migrációs jelenség tömegessé válik – magyarázta.
A mobil konténertáborok jelentős részét a Bánságban – Temes és Krassó-Szörény megyében – helyezik el, ahol a Szerbia felől érkező bevándorlók lépnek be az országba, a másik kiemelt kockázati térség Dobrudzsa – Konstanca és Tulcea megye –, amely a Fekete-tenger partján található. Az IGSU parancsnokhelyettese hozzátette, jelenleg nincsenek olyan információik, amelyek egy küszöbönálló válságot vetítenének előre, a migrációs kockázat „mérsékelt”, de nem elhanyagolható annak veszélye, hogy a Románián áthaladó migráció a jövőben tömegessé válik: a katasztrófavédelem illetékese szerint erre akarnak felkészülni a román hatóságok.
Romániába múlt év decemberében is érkeztek a Fekete tengeren át bevándorlók, menekültek. Olyan nap is volt, amikor egyszerre 65 migránst halásztak ki a tengerből, akik Törökországból érkeztek Románia területére. A törökök egyébként nem sietik el a visszafogadásukat: amennyiben kiderül, hogy gazdasági bevándorlókról van szó, akkor esetleg ez év februárjában küldhetik vissza mioritikus tájainkról a migránsokat. A több mint kéthónapos (72 napos) várakozási időre állítólag azért van szükség, mert ennyit vesz fel, míg az érintettek papírjait átvilágítják <<.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. február 1., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Sajnos egy ujabb kellemetlen helyzet melynek okozoja az Amerikabol iranyitott cionizmus.Errol bizony a “szolasszabadsag” nemzetkozi szabadkomuvesek altal iranyitott sajtobajnokai egy szot sem irnak.Peldaul arrol,hogy Yemenbe es Sziriaba ok robbantottak ki a haborut. Most Bashar Al Assadra fognak mindent,pedig az Assad rezsim senkit nem bombazott addeg mig az uszitok kette nem osztottak Sziriat es nem uszitottak a testvert a testver ellen.Mert a cionizmus ebben nagymester a hazudozasban, a nepek egymas ellen uszitasaban,a lopasban es csalasban es a vilag orszagainak kirablasaban.Ha meglatnatok,hogy mive lett Aleppo (a haboru elott egy viragzo,gyonyoru varos) akkor nem csodalkoznatok,hogy onnet mindenki aki csak tud elmenekul.A baj csak az ,hogy az ott lezajlo haborunak europai artatlan emberek isszak majd meg a levet.De azoknak akik ezt kiterveltek ez is volt a vegso szandekuk,hogy igy tegyek tonkre az europai nemzetallamokat.

 • User
  Dátum: 2018. február 1., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Vigyék ázsiába a konténereket és tartsák őket ott! Fejezzék be a háborúzást és hagyják őket ott a bőrükben megfőni! Aki meg megkiséreli átlépni hivatalos okmányok nélkül az államhatárt azt lőjjék le! Engem is lelőttek volna 89 előtt,de most is nagy valószínűséggel sittre vágnának!!!!

 • User
  Dátum: 2018. február 1., 17:25
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Mi koze a medvenek ehhez a cikkhez?A migransok nem a medvevel fognak eljatszadozni,hanem a felesegeddel,buta taho! Vagy itt a masik: … a “meve” meg a migrans… Es meg egy nagyokos: ” a felvaros gazdasagi migrans nemeteknel 10 ev ota”… Igy igaz, es meg is van az eredmenye. Egyes helyeken a nok utcara sem mernek menni sotetedes utan. Talan itt is ezt akarod,nagyokos?!

 • User
  Dátum: 2018. február 3., 13:37
  ÉRTÉKELÉS: -1

  “nem mer kimenni senki az utcara ejjel” ez a nagy beszed!!! esetleg vojnaferikek az erodn mi. mert nincs egy ember lassan kezdin se. aki jol nez ki mind elhuzott a nemetkehez – ne felj ott ejjel is maszkalnak epp eleget

 • User
  Dátum: 2018. február 3., 22:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Itt varjaka migransokat(kik? ) es kozben megjott az MSZP trojai ,budapesti csatlakozassal falova-es kiszallt belole Molnar nyuszi Gyuszi es Karigeri es mintha a Veresrez Jani is aki hozta magaval a bivalybor taskajat,hatha kap egy par rezsarkantyut a szeki lanyoktol,mert a fiuktol biztosan kap az also fertalyaba.Es elmondtak,hogy mennyire szeretnek minket es atadtak Szanyi Tibor akoholos leheletu csokjait is ,de o nem johetett ,mert meg fejleszti roman nyelv tudasat,hogy anyanyelvunkon tudjon hozzank szolni finom szavakkal…most eppen edzesen van Junkival emelik a sulyos viszkis poharakat…de hoztak egy kis barackpalinkat Hunorkanak meg Markonak, hatha megpuhitjak az erdelyiek szivet ,mert ok mindig is nagyon szerettek minket ,de az a felnotas bevitte oket a pusztaba 2öö5-ben es ott bolyongtak eddig ,de most kilovagoltak a faloval es meg sem alltak Kincses Kolozsvarig…. bolond meg Becsbe ment bankolni es kavezni a Kovacs Laci bacsi cukraszdajaban.Hiaba na ,kozeledik aprilis 8.egyre tobben fognak szerelmet vallani…

 • User
  Dátum: 2018. február 3., 23:09
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Valsz a febr.1.-i 17:25 tahozó beírónak. T1ahó az te vagy meg buta is! Egy f ikarcnyi humorérzéked sincs,mert hülye az,aki azt hiszi,hogy eljátszadoznak a medvével…de a feleségekkel is akkor ,ha hagyjuk .Nem kell a bangó svédeket meg németekt utánozni,úgy lerészegedni ,hogy fel sem tud állni a fotelból….

 • User
  Dátum: 2018. február 4., 16:53
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Nahat. Akkor biztosan az “okos” szekelyeket kell utanozni.Peldaul az olyanokat mint amilyen te vagy.Ez majd megallitja oket cselekedeteikben.Es milyen helyesen tudsz irni magyarul.Dicseretes.

 • User
  Dátum: 2018. február 5., 10:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Na akkor irogass meg hulyesegeket ide amikor en kihote leszek.Akkor tobbe nem kell kommentelgess.Es a szekelyeket nem sertettem meg,mert nem azt irtam,hogy az osszes szekely olyan lenne mint te.Sot kommentemnek az volt a celja,hogy a tobbi szekely ne kovesse az ilyen “okos” szekelyek velemenyet,mint a te velemenyeid.Na mostmar capisco.

  • User
   Dátum: 2018. február 5., 11:33
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Te ‘nemokos’ …kritizáltad az akkori beböfögésedben,hogy nem írnak helyesen és hogy miket írnak.Ami a helyesírást illeti,,talán van más oka is annak,hogy helytelen,mert melléüt ,elnézi stb./például az okos televízió klaviatúráját,telefont használ…Magadat nem veszed észre?Ékezetek nélkül írsz,és amivel az utolsó beírásodat befejezted azt egy másodikos gyerek is tudja,hogyan kel írni a MOST MÁR./ÍGY!/ Mosmán capisco te polihisztor?És ,hogy ki -és mit ír azt NEM TE fogod megszabni,ha azok nem sértik a szabályokat!Humorérzéked 0,annál nagyobb a képed! Kombinálva nagyképű vagy !Lehet nem vagy kihote,jutacs stb ,de a stílusod ugyanaz .U.I. Gyűjtünk neked egy magyar menüs klaviatúrára …

 • User
  Dátum: 2018. február 5., 15:49
  ÉRTÉKELÉS: 0

  En hol irtam ,hogy mosman, te hulye gyerek?! Azt irtam,hogy most mar, csak egybeirtam,mert az okos televiziomon elfeledtem megnyomni a szokoz gombot! Te nemcsak irni,meg olvasni sem tudsz!

 • User
  Dátum: 2018. február 5., 17:28
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Még hogy én nem tudok olvasni meg írni?Direkt kihangsúlyozva, nagy betűkkel írtam ,hogyan írjuk a MOST MÁR …mert te úgy írtad mostmar !Aztán hiába írom ,hogy nincs humorérzéked,mert te csak magadat imádod ,te okos vagy ,szép vagy .Hát pontosan azért írtam mosmán,hogy vegyed észre magadat,de te nem,tovább mész a hülyeségeid és hazugságaid nyomán.Hát persze,,Tefelségednek’ szabad hibázni ,de másnak nem…például a medve helyett valaki meve-t írt,És még egy nagy hazudozó is vagy mert az okos tv billentyűzet menüjében van magyar menü is,az angol meg román mellett!Milyen kifogásaid vannak ,hogyan írok,tényekkel támaszd alá ,ahogy én teszem,ha nem ,minden amit írsz ,ahogy egy jó barátom mondta valaha KÁRICS AZ ERDŐBEN!