Felhívás!

2019-ben Romániába látogat Ferenc pápa

2019-ben Romániába látogat Ferenc pápa Románia

A romániai katolikus püspöki konferencia tagjai november 5. és 10. között ad liminán vettek részt Rómában, melynek során Ferenc pápával is találkoztak. Ioan Robu bukaresti érsek, a Romániai Püspöki Konferencia alelnöke egy november 9-i interjúban elmondta: Ferenc pápa 2019-ben Romániába látogat.

Az ACI Stampan megjelent interjúban a bukaresti érsek a Ferenc pápával történt találkozása után feltett kérdésre elmondta: „Szeretném aláhúzni, hogy Ferenc pápa jövőre Romániába érkezik; nem tudjuk még pontosan mikor. De a látogatása már közel biztosnak mondható. Még hátravan a román állami hatóságok és a Szentszék közötti egyeztetés a részletek kidolgozására. Bizonyára megbeszélés kezdődik a román ortodox egyházzal, mert ez a többségi egyház az országban.”

Az ad limina (apostolorum) [az apostolok sírjánál/küszöbénél] látogatás az egyes püspöki konferenciák tagjainak rendszeres látogatása Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek sírjánál, illetve Szent Péter utódánál, hogy szolgálatukhoz hitbeli megerősítést, bátorítást kapjanak, és kifejezzék a pápához való ragaszkodásukat.

(magyarkurir.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások