Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszajárnak a fiatalok is

Nemcsak az uszodába és a strandra, a Vadon Egyesület által fenntartott benedekmezői lovardába is eljárnak Brassóból éppúgy, mint Sepsiszentgyörgyről vagy környékéről. „Számon tartanak minket” – mondta nem kis elégtétellel az egyesület ügyvezető igazgatója, Demeter János.

Hirdetés
Hirdetés

– A július eleji regionális díjugrató versenynek, amelyet élőben közvetítettünk, meglepően nagy volt a nézettsége, elérte az 50 ezer főt. Ez jócskán besegített a lovarda hírének terjesztésébe, amellyel amúgy is a szép környezetnek és az emberbaráti áraknak, türelmes lovasoktatónknak, Nagy Eszternek köszönhetően eddig sem volt baj – mondta lapunknak Demeter János. – Mozgalmas az élet a lovastanyán, Eszternek nem kis fejtörésébe kerül a lovakat megfelelő tréningállapotban tartani. Egyébként a Biztonságos hely (Safe Place) minősítést is megkaptuk Kovászna Megye Tanácsától.

Az elmondottakat személyesen is megtapasztaltuk a lovardában, valóban egymást váltották a lovagolni vágyók, a rendszeresen visszajárók, köztük sok gyerek és fiatal is. Tízéves leányka már rutinosan bánt a lovakkal, egy 18 éves pedig azért önkénteskedett itt heteket, mert magyarországi lovas főiskolára készült. Hétvégére nem is lehetett időpontot foglalni, ennek okát firtattuk:

– Együttműködési szerződésünk van az előpataki Panorama Boutique Hall szállodával, és onnan is fogadunk vendégeket, főleg szombat-vasárnap. Előfordul, hogy betöltenek egy teljes hétvégét, de nem rendszeresen – magyarázta a Vadon igazgatója, aki azt is elmondta, jelenleg 12 ló van a lovardában, és bár lenne igény a bővítésre, egyelőre nem sok kilátás van rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 25., 16:53
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Milyen jo hogy szentgyorgy penzebol lovagoltasuk a brassaikat es meg annyi az eszetek hogy el is mondjatok! Ilyen igazgato is kell oda, biztos 10 000 lejes fizetessel.