Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

IKA-tábor harmadszor

Csernátonban augusztus 22-én kezdődött, és augusztus 30-áig, vasárnapig tart az IKA alkotótábor. A részleteket Székely Géza művészeti vezető osztotta meg lapunkkal.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ágoston József kultúrigazgató, könyvtáros és Székely Géza által szervezett alkotótáborban húsz képzőművész és tíz gyerek vesz részt. „Van, aki az Enikő Panzióban lakik, ám a környékbeli résztvevők nagy része bejár. Érkezett képzőművész Aradról, emellett van kolozsvári, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi és brassói vendégünk is. Debreceni meghívottunk a járvány miatt nem jöhetett el, azonban munkát küldött a zárókiállításra”, sorolta Székely Géza.

A gyerekek a Haszmann Pál Múzeum udvarán, míg a képzőművészek a panzió udvarán, a múzeumban, a könyvtárban vagy éppen az utcán alkotnak, tájékoztatott a művészeti vezető. Hangsúlyozta, a résztvevők betartják a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó előírásokat.

Az alkotómunka mellett a szervezők változatos programról gondoskodtak. Hétfőn Dimény Attila, a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum igazgatója tartott könyvbemutatót az Enikő Panzió udvarán, kedden 18 órától a Sylvester Lajos Községi Könyvtár pincegalériájában Deák M. Ria textilművész és Deák Barna grafikusművész közös tárlatát nyitják meg, majd Vargha Mihály intézményvezető előadását hallgatják meg a Székely Nemzeti Múzeumról. Szerdán Csernáton, Márkosfalva, Gelence és Kézdivásárhely nevezetességeivel ismerkednek meg egy körút keretében, csütörtökön a művésztelep előző két kiadása munkáiból összeválogatott csíkszeredai tárlat megnyitóján vesznek részt, pénteken Salamon Ferenc mutatja be iskolatörténeti monográfiáját, míg vasárnap 18 órakor a Sylvester Lajos Községi Könyvtár pincegalériájában nyitják meg a táborzáró kiállítást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük