Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Változatlan az érdeklődés

Idén is töretlen a Székelyföldi Grafikai Biennálé iránti szakmai érdeklődés, amit az is igazol, hogy a tavalyi 58-hoz viszonyítva az idén 65 országból jelentkeztek műveikkel a grafikusok.

A biennálé előző kiadásaihoz hasonlóan a magyarországi, lengyelországi és romániai vonal még mindig a legmarkánsabb, de idénre megerősödött egyes keleti országok képviselete is, mint például Thaiföld, India, Kína vagy Japán. A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2100 pályamunka érkezett be összesen 868 alkotótól.

Hirdetés
Hirdetés

A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé határideje március 23-án éjfélkor zárult, majd ezt követően került sor a zsűrizés első szakaszára március 29–31. között. A G6 zsűrijét nemzetközileg elismert művészettörténészek és képzőművészek alkotják: dr. Alice Andreea Iliescu, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem adjunktusa (RO), prof. dr. Erőss István, az egri EszterházyKároly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének professzora (HU), Sona Harutyunyan művészettörténész, a KulturDialog Armenien Alapítvány elnöke, a Jereváni Nemzetközi Grafikai Biennálé igazgatója (AM), dr. Marcin Bialas, a Katowicei Szépművészeti Akadémia docense (PL), Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a sepsiszentgyörgyi EMŰK vezetője (RO), Kónya Ábel, a Miskolci Galéria igazgatója, a Miskolci Grafikai Triennálé kurátora (HU) és Ferencz S. Apor képzőművész, a G6 kurátora (RO).

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel a zsűri tagjai online választják ki a biennálé törzsanyagát képező 300 műalkotást, kizárólag szakmai szempontok és a kiírás formai feltételei alapján.

A beválogatott munkák listáját hamarosan közzéteszik a biennálé honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük