Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több ezer euró színházra

Több ezer euró színházra Kultúra

Országos és nemzetközi turnékra készül jövőben az Andrei Mureșanu Színház, ehhez 60 ezer eurós támogatást nyert hazai, illetve külföldi alapokból.

A román színház két előadásra kapott támogatást a román kulturális minisztériumtól, de franciaországi intézetektől is, mondta Anna Maria Popa igazgató. Az Emberek és krumplik, illetve a Nem éppen 1918 című darabokra összesen mintegy hatvanezer eurót nyertek. A Radu Afrim rendezte Emberek és krumplik nemcsak turné keretében mutatják be, hanem az előadásokat összekötik a darab tematikájával is. A rendező azoknak a roma családoknak az életét mutatja be, akik néhány évvel ezelőtt elveszítették hozzátartozóikat egy munkabalesetben, Sepsiszentgyörgy közelében.

– A darab az emberekről, meg krumplikról szól, a veszteségről és a túlélésről. És mindezeken túl, az előadáson is túl, szól a szolidaritásról – mondta Radu Afrim.

A tervek szerint a turné csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és székelyudvarhelyi állomásai során a társulat felkeresi a helyi roma közösségeket is. A hazai turné után két fesztiválra is készülnek, Velencében és Lyonban mutatják be az OMG – Génmódosított szervezetek című előadást.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük