Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szavalóverseny a Vigadóban

Szavalóverseny a Vigadóban Kultúra

Szerdán a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében a közelgő március 15-ei ünnepség apropóján rendezték meg az általános iskolásoknak meghirdetett szavalóversenyt.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezők nevében Ménessy Kinga Kitty, a helyi önkormányzat kommunikációs irodájának vezetője köszöntötte a négy versenyzőt és tanáraikat. „Az elmúlt két év mindannyiunk számára nehéz volt, a mai nap egy felszabadulás, újabb mérföldkő, egy újrakezdés. Köszönet illeti a diákokat és felkészítő tanáraikat, és bízunk benne, hogy a résztvevők szívvel-lélekkel készültek a megmérettetésre”, hangsúlyozta.

A Ménessy Kinga, Simon Anikó magyartanár és Bajkó Edina színművész alkotta zsűri döntése értelmében György Edina, a Nagy Mózes Elméleti Líceum Deák Ferenc magyartanár által felkészített nyolcadik osztályos tanulója dicséretet érdemelt, harmadik helyezést Fülöp Eszter, ugyanazon tanintézmény Tamás Annamária által felkészített ötödikes diákja ért el. Második helyen végzett Rancz-Gyárfás Gergő, a Petőfi Sándor-iskola Fazakas Enikő által felkészített nyolcadikos tanulója, míg a március 15-e ünnepség résztvevői az első helyezett, kantás Szekeres Anna, Deák Ferenc nyolcadikos diákjának szavalatát hallhatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük