Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Részeg halottakat nem szolgálunk ki!

Az évad első felében a színházakra vonatkozó járványügyi intézkedések állandó módosításaira válaszolva a Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című produkció bemutatására készült a Cimborák Bábszínház 2020. október 20-án, amikor Sepsiszentgyörgy járványgörbéje pirosra váltott, így a kulturális intézmények esetében a közönségtől való teljes elszakadás lépett érvénybe.

Az önmagában is abszurd élethelyzet tovább fokozódott, amikor a város járványmutatója újra sárgára váltott, de az aktuális rendelkezések nem adtak lehetőséget a kirakat-előadás megmutatására. Azóta eltelt 7 hónap. A hosszas engedélyeztetést követően az előadást végre közönség előtt is játszhatják június 10–30. közötti időszakban a Tamási Áron Színház kirakatában, a főtérre épített nézőtérrel.

Hirdetés
Hirdetés

Örkény István egyperces novelláiból készült kirakat-előadás 14 éven felüli nézőknek szól. A darab nagyon is időszerű: 2021-et írunk, és a világ a feje tetejére állt! Ebben a világban az abszurditás hétköznapi, a groteszk megszokott. A történet főszereplője Nagymamóka, akinek néha siralmasan tragikus, máskor meghatóan romantikus vagy épp hajmeresztően félelmetes, de mindenképpen fordulatos és akciódús kalandjait követhetjük figyelemmel. Dehogyis. Nincs semmi izgalmas. Igazából nem is történik semmi…

Sőt, Nagymamóka nem is főszereplő. A szódásüveg az. Vagy inkább a gránitobeliszk? Esetleg egy krizantém? Végül is minden csak nézőpont kérdése. Társadalomkritika bábokkal, avagy görbe tükör egy ablaküvegen keresztül, Örkény-módra. Erre kell számítani. Vagy nem.

A társulat felhívja a figyelmet, hogy a Szabadság téren felépített nézőtér 12 személyes, ezért ajánlott előre jegyet foglalni! Az előadást megtartjuk akkor is, ha esik, ha havaz. A nézőket arra kérik, hogy vigyenek magukkal személyi igazolványt és hajgumit!


A darab szereplői: Darvas Emőke, Nagy-Lázár József, Páll-Gecse Ákos, Sánta Yvette. Közreműködők: Giacomello Roberto, Máthé Kincső. Díszlet- és bábtervező: Ferenczi Zoltán.

A kirakat-előadást júniusban a következő napokon játsszák: 10., 11., 13., 19., 21., 25., 26., 27. és 30-án 21:07-től és 21:57-től.

A jegyek foglalását, valamint az előadással kapcsolatos további tájékoztatást a 0755.335.400-as telefonszámon lehet igényelni Csüdöm Eszternél. Egy jegy ára 10 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások