Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Régi mesterségeket mutattak be

Régi mesterségeket mutattak be Kultúra

Dr. Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum főmuzeológusa nyitotta meg Baróton, Erdővidék Múzeumában a Hagyományos népi mesterségek című kiállítást, melynek képanyaga a Kovászna megyei Művelődési Központ által néhány éve elindított, a megyében még élő népi mesterségeket felleltározó program keretében készült. A megnyitót élőben lehetett követni az interneten.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda Hoffmann Edit muzeológus kérdéseire válaszolva dr. Kinda István elmondta, az évek során tíz kisfilmet készítettek régi mesterekről, mesterségekről, közben feltérképezve mintegy ötven hagyományos mesterséget azzal a céllal, hogy a mai modern ember számára bemutassák a régi értékeket, melyeket őseink teremtettek, a tudást, mellyel élni tudtak. A program keretében létrehozták a mestersegek.ro honlapot is, melyen ezek a kisfilmek egyébként megtekinthetőek, s ahol ugyanakkor a mesteremberek címtára is megtalálható egyéb érdekességek, például a mesterségek megyei térképe, a műhelyek, az általuk használt szerszámok bemutatása mellett.

A most Baróton megnyílt kiállítás április közepéig tekinthető meg munkanapokon 9-15 óra között, egyénileg vagy legfeljebb ötfős csoportokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük