Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új tanfolyamok a Népiskolában

Kreatív szabás-varrás tanfolyamot indít a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola Jánosi Ágnes Anikó vezetésével, de amennyiben a felnőttképzési hatóság megyei bizottság is rábólint, további új tanfolyamok is indulnak még ez évben. Gáj Nándor igazgatót kérdeztük a részletekről.

Hirdetés
Hirdetés

Jánosi Ágnes hosszabb külföldi vargabetű után a kreatív ágazatban, ruhatervezőként és kivitelezőként tevékenykedik itthon. A Népiskola már régóta szeretett volna együttműködni vele, erre most nyílt alkalom – mondta Gáj Nándor.

A tanfolyamon kiscsoportos formában az egyén karakteréhez illő kollekció kidolgozása és megvalósítása a cél, tehát a szabás-varrás, gépismeret, tervezési alapismeretek is az oktatás részét képezi. Az oktató mindig is arra biztatta tanítványait – korábban a kézdivásárhelyi Kreakids stúdióban is –, hogy merjenek kitörni a korlátaik, komfortzónájuk határai közül, és alkossanak szabadon.

A körülbelül két-két és fél hónapos, heti kétórás foglalkozásokkal futó tanfolyamra már lehet jelentkezni a 0728.085.796-os és 0744.378.473-as telefonszámokon. Mindennek pedig azok számára, akik tovább is szeretnének fejlődni e területen, folytatása is lesz nyári workshopok formájában.

Miközben régi tanfolyamaik lejárt akkreditációját is meghosszabbításra terjesztette fel a felnőttképzési hatósághoz, a Népiskola olyan igények kiszolgálására is vállalkozik, amelyek az új helyzetekre szabottak: az ifjúsági táborokba ügyes fiatal animátorokat képeznének, akik egy-egy komolyabb programot is össze tudnak rakni. Kommunikációs képzésükkel polgármesteri hivatalok, cégek igényeire válaszolnak, a vállalkozói képzés pedig mindig aktuális – remélik, megkapják a szükséges engedélyeket. A lehetőségeknek és terveknek csak a helyszűke és a járvány megszorításai szabnak határt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük