Hirdetés
Hirdetés

Oszkár-díjat a nyertes gólyáknak

Oszkár-díjat a nyertes gólyáknak Kultúra

Kézdivásárhelyen idén először adják át a filmszakma legrangosabb elismerését, a Gólya Oszkár díjait egy csillogó luxusgálán. Az extravagáns show során az iskolák legügyesebb gólyái különböző kreatív, szórakoztató feladatokban mérik össze tudásukat, ügyességüket, hogy kiderüljön, kinek is jár az arany szobrocska. A gála november 22-én, pénteken 18 órától nyitja meg kapuit.

Hirdetés
Hirdetés

Ezekről a dolgokról, nyereményekről, az esemény céljáról beszélgettünk Szőllősi Tamással, az esemény főszervezőjével.

– Gondolom sok jó élmény vezetett el eddig, hogy itt is megszervezted a gólyabált. Mit gondolsz, a gólyák hogyan viszonyulnak ehhez a rendezvényhez?

– A Városi Gólyabálnak az a lényege, hogy a kézdivásárhelyi iskolákban nyertes gólyák mérjék össze erejüket. Ők ezt valójában presztízsként élik meg, mert részt vehetnek a városi gólyabálon is, és képviselhetik iskolájukat. Majd aki elnyeri itt is az első helyezést, az megy tovább a megyei szakaszra. De ez valójában emberfüggő, láttam már olyan kilencedikest, aki ezt kínként fogta fel: kell jönni és feladatokat kell elvégezni. Ettől függetlenül azt szoktam látni, hogy várják, hiszen ilyenkor ők vannak a középpontban.

– Mi a fő célja ennek a rendezvénynek?

– Mozgassuk meg a fiatalokat, ez egy beavatás is a középiskolai életbe a város részéről is, nemcsak iskolájuktól, mert többen vannak olyanok, akik most kilencediktől kerültek be Kézdivásárhelyre, és így betekintést kaphatnak. Egy jó indok arra, hogy mindenki kimozduljon otthonról, eljöjjön egy eseményre, szurkoljon a kedvenc párosának. Aktív kikapcsolódást és szórakozást biztosít.

– Tavalyihoz képest az idén milyen feladatokkal készültök?

– Minden évben próbálunk új feladatokat felvinni a palettára, hogy ne legyen unalmas, hanem inkább kreatív és színes. A feladatokról egyelőre nem beszélnék, hogy legyen meglepetés a gólyák számára, de annyit elárulok, hogy maradtak meg tavalyiak, ilyen például a gyűjtögetés, ennek a címe ugyanaz, de az, hogy mit kell összegyűjteni, az természetesen változott. A feladatokat mindig próbáljuk a tematikához kapcsolni ezért is változnak.

– Mi az idei gólyabál tematikája?

– Az idén úgy éreztük, megértünk arra, hogy a gólyáknak a legrangosabb kitüntetést, az Oszkár-díjat adjuk, de ez egy kicsit más, egy kicsit sárgább és kicsit a miénk.

– Tavaly mi okozott nehézséget a szervezéssel kapcsolatosan?

– Minden évben nehéz összehangolni azt, hogy a munka és iskola mellett még erre az eseményre is figyeljünk, illetve profi munkát végezzünk. De én úgy érzem, különösebb probléma nem volt. Bár én nem tudtam itthon lenni, időközben el kellett utaznom. De visszatérve a nehézségekre, persze voltak hibák, de amíg ezeket csak mi látjuk és nem a közönség veszi észre, úgy gondolom, addig nincs nagy gond.

– Mi a nyertek gólyák nyereménye az Oszkár-díj mellett?

– Valószínűleg Vibe- és Sic Feszt-belépőket fognak kapni, de ezek még nincsenek konkretizálva.

– Mit üzensz végezetül a kilencedikeseknek, a friss gólyáknak?

– Minél jobban éljék meg a középiskolás éveiket, ne féljenek ettől, mert egy nagyon vagány dolog, hiszen most kerültek be igazán az iskolai életbe. Használjanak ki minden lehetőséget.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 21., 6:08
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A filmszakma legrangosabb elismerése a “Gólya Oszkár díj”, gólyáknak. Ahum, mesélj még :))))) Ritkán olvasni ennyi logikai bukfencet egy rövid mondatban 😀